Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Nastavlja se opremanje sisačke bolnice najsuvremenijim uređajima

Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak bogatija je za još dva suvremena uređaja za dijagnostičke pretrage.

Radi se o novom 128 slojnom MSCT uređaju koji omogućuje puno brži pregled svih regija uz značajno manju dozu zračenja za pacijenta. Uređaj vrijednosti gotovo 730 tisuća eura (5,5 milijuna kuna) sadrži vodeće tehnologije kojim se skenira organ u 128 slojeva te precizno i brzo postavlja dijagnoza. Dodatna vrijednost ovog uređaja je što omogućava novu dijagnostičku pretragu-neinvazivnu MSCT koronarografiju odnosno direktan prikaz srca i koronarnih arterija.

Dr. Dejan Čanak istaknuo je kako je ova pretraga puno ugodnija za pacijenta, nije potrebna hospitalizacija i ne izaziva komplikacije.

Nabavka novog ultrazvuka pridonijela je kvaliteti dijagnostike u kardiološkoj ambulanti, naglasio je dr. Ivan Horvat. Suvremeni 4D ultrazvuk zadovoljit će velike potrebe pacijenata naše županije. Vrijednost uređaja iznosi gotovo 160 tisuća eura (1,2 milijuna kuna).

TIJEKOM 2022. GODINE NABAVLJEN MOBILNI RTG I MOBILNI INKUBATOR

Prepoznavanjem krizne situacije uslijed epidemije COVID 19, župan Ivan Celjak inicirao je da se sisačkoj bolnici nabavi i novi mobilni RTG uređaj koji je bio prijeko potreban za pacijente čije je zdravlje bilo ugroženo širenjem epidemije.

Nabavom uređaja u vrijednosti gotovo 100 tisuća eura (744 tisuća kuna) osigurana je brza i pravovremena dijagnostička obrada u posebnim uvjetima izolacije i izvanrednim okolnostima izazvanih virusom i zamijenjen RTG uređaj star preko 20 godina.

A posebnu brigu zaslužuju naši najmlađi sugrađani. Kako bi se osigurao siguran prijevoz novorođenčadi kupljen je mobilni inkubator s transportnim sustavom u vrijednosti nešto više od 70 tisuća eura (530 tisuća kuna)“, ističe župan Ivan Celjak te dodaje kako je Županija po prvi puta u povijesti inicirala povećanje decentraliziranih sredstava za županijske zdravstvene ustanove i to 491 tisuću eura (3,7 milijuna kuna) putem resornog Ministarstva.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA PROVODI NIKAD VEĆA ULAGANJA U ZDRAVSTVO

Sisak će dobiti potpuno nove bolničke komplekse zgrada kakve nije imao posljednjih 50 godina. Osiguranje kvalitetnih uvjeta za pružanje zdravstvene skrbi svim stanovnicima županije, jedan je od ciljeva nove županijske vlasti, na čelu sa županom Ivanom Celjakom, na čemu je zadovoljstvo u ime svih zaposlenika bolnice iskazao ravnatelj Tomislav Dujmenović.

Potres je nanio veliku štetu na objektima u zdravstvu, ali u suradnji s Vladom RH, osigurani su čvrsti, sigurni i stabilni zamjenski objekti.

Teško su oštećene i zgrade sisačke bolnice čija je obnova i izgradnja već počela. Jedan od najvećih investicijskih zahvata u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ je cjelovita obnova zgrade Nove interne čija vrijednost radova iznosi gotovo 5,9 milijuna eura (44 milijuna kuna).

Neki od objekata obnove su još i zgrada Stare interne, zgrada uprave s bolničkom kuhinjom kakvu bolnica nikada nije imala, Pedijatrija i zgrada Jodnog lječilišta.

Sisak će po završetku obnove i izgradnje, koju Županija provodi uz potporu Vlade RH, sredstvima iz Fonda solidarnosti, imati potpuno nove i suvremene bolničke komplekse.

Više vijesti

OBNOVA

Svečanim otvaranjem obnovljene zgrade Srednje škole Gline i povratkom učenika u ovu školu, Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu svih objekata u svojoj nadležnosti na...

OBNOVA

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je danas i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.