Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Društvo “Naša djeca” Petrinja postavilo komunikacijske ploče na dječjim igralištima

Društvo „Naša djeca“ Petrinja je uz pomoć Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Nastavno-kliničkog centra ERF, a uz financijsku podršku Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje osiguranu kroz prijavljene projekte za 2022. godinu, izradilo komunikacijske ploče za dječja igrališta grada Petrinje.

Komunikacijske ploče jedan su od oblika niskotehnološke potpomognute komunikacije. Metode potpomognute komunikacije razvijene su kao oblik pomoći osobama s motoričkim teškoćama, a danas se koriste i kod djece i odraslih s različitim teškoćama koje obuhvaćaju teškoće u jezično-govornom razvoju i razvoju komunikacijskih vještina.  

Ploče sastoje se od niza simbola kojima djeca mogu prenijeti poruku o tome što žele raditi, kamo žele ići, postavljati i odgovarati na pitanja. Simboli za ploče koje smo izradili pomno su odabrani i usklađeni potrebama specifičnima za dječja igrališta. 

Osim što ploče pružaju podršku djeci s različitim komunikacijsko-jezično-govornim teškoćama i široj okolini u ostvarivanju učinkovite komunikacije, važan su i doprinos inkluziji te osiguravanju uvjeta za ostvarivanje temeljnih prava prema Konvenciji o pravima djeteta.

U sklopu ovog projekta osigurane su ploče za dječja igrališta na Slatini i uz Petrinjčicu te novo, multifunkcionalno igralište na koje će biti postavljena po dobivanju uporabne dozvole.

“Zahvalni smo Gradu Petrinji i SMŽ na osiguravanju financijskih sredstava koja su nam bila neophodna za izradu i postavljanje ploča te na pomoći stručnjaka s ERF i Nastavno-kliničkog centra ERF. Vjerujemo kako će šira javnost prepoznati važnost i dragocjenost komunikacijskih ploča koje za nas i za svu djecu s komunikacijsko-jezično-govornim teškoćama i njihove roditelje. Hvala što ćete ih brižno čuvati i koristiti u skladu s njihovom namjenom”, poručuju iz DND-a Petrinja.

Više vijesti

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Petrinja

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje višestrukim aktivnostima. U suradnji s Hrvatskim šumama, Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.