Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Društvo “Naša djeca” Petrinja postavilo komunikacijske ploče na dječjim igralištima

Društvo „Naša djeca“ Petrinja je uz pomoć Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Nastavno-kliničkog centra ERF, a uz financijsku podršku Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje osiguranu kroz prijavljene projekte za 2022. godinu, izradilo komunikacijske ploče za dječja igrališta grada Petrinje.

Komunikacijske ploče jedan su od oblika niskotehnološke potpomognute komunikacije. Metode potpomognute komunikacije razvijene su kao oblik pomoći osobama s motoričkim teškoćama, a danas se koriste i kod djece i odraslih s različitim teškoćama koje obuhvaćaju teškoće u jezično-govornom razvoju i razvoju komunikacijskih vještina.  

Ploče sastoje se od niza simbola kojima djeca mogu prenijeti poruku o tome što žele raditi, kamo žele ići, postavljati i odgovarati na pitanja. Simboli za ploče koje smo izradili pomno su odabrani i usklađeni potrebama specifičnima za dječja igrališta. 

Osim što ploče pružaju podršku djeci s različitim komunikacijsko-jezično-govornim teškoćama i široj okolini u ostvarivanju učinkovite komunikacije, važan su i doprinos inkluziji te osiguravanju uvjeta za ostvarivanje temeljnih prava prema Konvenciji o pravima djeteta.

U sklopu ovog projekta osigurane su ploče za dječja igrališta na Slatini i uz Petrinjčicu te novo, multifunkcionalno igralište na koje će biti postavljena po dobivanju uporabne dozvole.

“Zahvalni smo Gradu Petrinji i SMŽ na osiguravanju financijskih sredstava koja su nam bila neophodna za izradu i postavljanje ploča te na pomoći stručnjaka s ERF i Nastavno-kliničkog centra ERF. Vjerujemo kako će šira javnost prepoznati važnost i dragocjenost komunikacijskih ploča koje za nas i za svu djecu s komunikacijsko-jezično-govornim teškoćama i njihove roditelje. Hvala što ćete ih brižno čuvati i koristiti u skladu s njihovom namjenom”, poručuju iz DND-a Petrinja.

Još vijesti

Petrinja

Grad Petrinja donio je u prosincu prošle godine Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje. Radove za opće dobro...

Petrinja

U sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji od 2. do 5. siječnja 2023. u organizaciji NK Mladost održava se tradicionalni malonogometni turnir „CHOCO...

Petrinja

Zamjenik župana Mihael Jurić je u četvrtak, 29. prosinca u prostorijama Društvenog doma u petrinjskom naselju Hrastovica nazočio svečanoj sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice grada...

Petrinja

Dana 21. prosinca 2022. godine održana je tribina „Održivo gospodarenje otpadom u Gradu Petrinji“. Tribinu je organizirao Grad Petrinja i Komunalac d.o.o. Petrinja u...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.