Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

U petak, 23. prosinca, oko 17.30 sati, u Dvorskoj ulici u Glini dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 35-godišnjak iz Gline koji po izlasku iz blagog zavoja, uslijed neprilagođene brzine, sišao s kolnika, izgubio nadzor nad automobilom sisačkih registracija te udario u propisno parkirani automobil i dvorišnu metalnu ogradu, nakon čega je napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,03 promila. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 20 sati, u mjestu Hrvatska Dubica, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 60-godišnji recidivist s područja Hrvatske Dubice, koji je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je po izlasku iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom, prešao na suprotnu prometnu traku i sletio u odvodni kanal. Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Sljedećeg dana, 24. prosinca, oko 16.30 sati, u mjestu Vrginmost dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 37-godišnjak iz Topuskog, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, automobilom karlovačkih registracija sletio u odvodni kanal i udario u betonski kolni prilaz. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,44 promila.

Zatim je oko 18 sati, u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Sisku, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao 44-godišnjak iz Siska, koji je uslijed nedržanja potrebnog razmaka, automobilom udario u automobil ispred sebe koji je od siline udarca udario u automobil ispred sebe. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,66 promila.

Samo sat vremena kasnije, prometnu nesreću s materijalnom štetu, na petrinjskom području u mjestu Bijelnik, izazvao je 54-godišnjak iz Velike Gorice. On je po dolasku u zavoj, uslijed neprilagođene brzine automobilom zagrebačkih registracija, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

U nedjelju, 25. prosinca, oko 1.30 sati, u mjestu Gornji Hrastovac, Općina Majur, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 28-godišnjak iz Sunje, koji je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila i uslijed neprilagođene brzine, automobilom sisačkih registracija udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozači su smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja. Zbog počinjenih prekršaja protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

Jučer, 6. ožujka oko 17 sati u Zagrebačkoj ulici u Glini, prilikom izvođenja građevinskih radova, 40-godišnjak je pao sa skele visine od oko 4...

Iz policijske bilježnice

U razdoblju od 23. do 29. veljače, u Ulici Borisa Brnada u Sisku, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije nogometnog kluba te ukrao sportsku...

Iz policijske bilježnice

Jučer, 27. veljače u mjestu Mustafina Klada, općina Velika Ludina, prilikom spaljivanja granja u voćnjaku, vatra je zahvatila 89-godišnjakinju koja je na mjestu događaja...

Iz policijske bilježnice

U petak, 23. veljače oko 22.30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Novskoj, zaustavljen je 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,97 promila...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.