Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Studenac zaključuje godinu s ukupno pola milijuna doniranih sredstava u sklopu projekta „Korak bliže zajednici“

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u sklopu svog društveno odgovornog projekta ‘Korak bliže zajednici’ i u petom je ciklusu donirao ukupno 100.000 kuna neprofitnim organizacijama diljem Hrvatske. Donacijski ciklus za 2022. godinu Studenac tako završava sa sveukupno doniranih 500.000 kuna, a provođenje projekta, uz proširenje programa dodatnim aktivnostima, najavljeno je i za 2023. godinu.

Studenac je svjestan svoje odgovornosti u zajednici u kojoj djeluje. Zato smo posebno ponosni što smo kroz ovaj projekt podržali rad čak 50 različitih neprofitnih organizacija. Vodeći se ciljevima Ujedinjenih naroda, koji uključuju promociju zdravog života i blagostanja za ljude svih generacija, projekt ‘Korak bliže zajednici’ nastavljamo i u 2023. godini. Naime, dodatno ćemo razvijati naše društveno odgovorno poslovanje s proširenom platformom aktivnosti i još većim neposrednim angažmanom, sa željom da doprinesemo pozitivnim promjenama u društvu i zajednici kojoj pripadamo“, poručila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica projekata korporativnih komunikacija u Studencu.

Nova donacija u sklopu projekta ‘Korak bliže zajednici’ ravnomjerno je raspodijeljena među deset odabranih neprofitnih organizacija, a među njima su i Udruga sveti Jeronim te Udruga roditelja i djece Dravet sindroma Hrvatska, koje su donaciju preuzele u središnjici Studenca u Omišu.

Predsjednica Udruge sveti Jeronim Bernarda Janković tom je prilikom istaknula kako udruga svojim djelovanjem osvještava lokalnu zajednicu o problemima beskućništva i drugih osoba u riziku od siromaštva te je njezin cilj unapređenje skrbi o beskućnicima i socijalno ugroženim skupinama stanovništva s područja grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije. Brojni beskućnici borave u njihovu prenoćištu, a njihove potrebe iziskuju dodatnu pomoć. Donacija će im uvelike pomoći u prikupljanju osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština.

Zahvalu za donirana sredstva iskazala je i Irena Bibić, predsjednica Udruge roditelja i djece Dravet sindroma Hrvatska: „Na natječaj Studenca prijavili smo se s programom EpiPrehrane odnosno programom za liječenje epilepsije medicinskim dijetama. Ovim projektom želimo podići svijest zdravstvenih djelatnika, oboljelih i njihovih obitelji, ali i šire javnosti o visokoj učinkovitosti ketogenih dijeta u liječenju tvrdokornih epilepsija. Donacija će korisnicima olakšati nabavu namirnica koje su potrebne za provođenje medicinskih dijeta te će cjelokupni program doprinijeti boljoj kvaliteti života oboljelih“.

Također, s obzirom na to da je ovogodišnji donacijski ciklus za 2022. godinu službeno završen, Studenac je u svojoj omiškoj središnjici ugostio predstavnike organizacija koje su ove godine bile dio projekta „Korak bliže zajednici“. Okupljeni predstavnici organizacija i Studenca na prigodnom su blagdanskom domjenku i simbolično zaokružili pozitivnu i inspirativnu projektnu priču, a popis svih dosadašnjih dobitnika natječaja dostupan je na službenoj stranici projekta.

Društvena odgovornost utkana je u poslovnu strategiju Studenca. Naime, osim projekta „Korak bliže zajednici“, kojim pomaže lokalnim zajednicama pružajući podršku neprofitnim organizacijama, Studenac aktivno pridonosi i očuvanju okoliša, posebno mora i priobalja, ali i bioraznolikosti, kroz projekt ‘Korak bliže prirodi’ u sklopu kojeg je dosad provedeno pet eko akcija.

U 2023. godini Studenac će nastaviti provoditi i razvijati svoje društveno odgovorne projekte, čime će i dalje jačati svoje društveno odgovorno poslovanje i prepoznatljivi dobrosusjedski karakter.

Više vijesti

PROMO

Otkup zlata izaziva dvojake konotacije u hrvatskoj javnosti. S jedne strane, negativna iskustva dijela građana, koji su propustili iskoristiti pravi trenutak i pronaći pravu,...

PROMO

Kad se radi o dizajnu i renoviranju kupaonice, jedan od najvažnijih elemenata koji treba uzeti u obzir je tuš. Dobar tuš može svakoj kupaonici...

PROMO

Stanovnici Popovače i okolice svoju svakodnevnu kupnju od danas mogu obavljati u novouređenoj Pivac market-mesnici, opremljenoj najsuvremenijom opremom usklađenom s najvišim tehnološkim standardima. Veći...

PROMO

Najveći vinski podrum u Hrvatskoj, na 3000 m2, bit će otvoren od 12. do 14. travnja

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.