Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

TZ SMŽ

Sisak – povijesni grad isprepleten rijekama, bogatom baštinom i prekrasnom prirodom

U Sisku udahnite spoj arhitekture koja spada u iznimnu kulturnu baštinu Hrvatske, povijesti, tradicije i kulture

Grad hrvatskih pobjeda. Grad koji leži na tri rijeke. Grad bogate povijesne i kulturne baštine. Grad s toliko posebnih opisa – Sisak.

S razlogom se toliki opisi isprepliću u ovom jedinstvenom gradu kao i njegove rijeke, Kupa, Sava i Odra, jer kamo god zakoračili – pronaći ćete ih u svakom kutku. Od povijesnih lokacija do prekrasnih parkova i obale rijeke Kupe koja se proteže središtem grada.

Rijeka je to bez koje je povijest Siska nezamisliva, te koja protječe ispod Starog mosta – najpoznatijeg simbola ovoga grada uz još jedno vrijedno nasljeđe kulturne i povijesne baštine, utvrdu Stari grad Sisak. Ona i dalje čvrsto stoji između Kupe i Save kao povijesni podsjetnik otpora kršćana u prodoru Osmanlija te slavnoj bitci kod Siska.

Jedinstven splet prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Siska

No, povijest Sisak seže puno dublje u povijest. Tako arheološki ostatci svjedoče o ilirskim plemenima koje su pokorili Kelti, a oni su pak podlegli Rimljanima 35. godine prije Krista koji su sagradili novi rimski grad Sisciu.

Prekrasne rijeke, bogata povijest, očuvana priroda i raznolika kultura struje kroz ovaj jedinstveni grad. Od gastronomskih posebnosti, do urbanih koncerata i manifestacija, kreativnih murala i sportske tradicije, Sisak je grad vrijedan posjete.

U Sisku udahnite spoj arhitekture koja spada u iznimnu kulturnu baštinu Hrvatske, povijesti, tradicije i kulture koja se pruža obalama grada kao i rijeke koje čine njegovu srž.

Jeste li znali…

Nedaleko od Siska nalazi se jedinstveni Park prirode Lonjsko polje čiju graditeljsku baštinu čine sela sa specifičnom arhitekturom poput Čigoča i Krapja.

Još vijesti

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

PROMO

Izašao je novi, 1092. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Novi ministar graditeljstva...

Sisak

Siščanin Tihomir Ilijević, jedan od osnivača Športskog streljačkog kluba „HVIDR-a Siska“ (koji ove godine slavi 25 godina kontinuiranog postojanja i uspješnog djelovanja), uspješni strijelac,...

OBNOVA

Sisak kao administrativno sjedište Sisačko-moslavačke županije u punom je fokusu aktualne županijske uprave. Nastojanja župana Ivana Celjaka za ravnomjernim razvojem svih područja Županije jednako...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.