Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisačka biskupija: Najava događanja od 4. do 11. prosinca

Svečano misno slavlje u povodu 13. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u nedjelju, 4. prosinca u 18 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku željezanski biskup Egidije Živković u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem.

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovit će u ponedjeljak, 5. prosinca u 18 sati u atriju Biskupijskog ordinarijata u Sisku reljef  bičevanog Krista s anđelima, rad akad. kiparice Linde Kršnjavi. Nakon blagoslova biskup će u 19 sati u pastoralnom centru katedralne župe predvoditi misno slavlje.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u četvrtak, 8. prosinca u 11 sati, u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji svečano misno slavlje tijekom kojeg će trajne zavjete položiti s. Kristina Marija od Srca Isusova Zeković.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 9. i u nedjelju 11. prosinca župu Vojnić. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 11. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Još vijesti

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 25. siječnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu.

Popovača

Već tradicionalno, osamnaestu godinu zaredom, gradonačelnik Popovače Josip Mišković je sa svojim suradnicima održao prijem sisačkog biskupa i svećenika s ovog područja. Bila je...

KULTURA

U pripremi je bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Noći muzeja na temu “Muzeji su važni” koji će 27. siječnja u Popovači biti održan na dvije...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.