Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Popovača: Usvojen prvi rebalans ovogodišnjeg Proračuna

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače većinom glasova usvojene su prve Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2022. godinu. Planirani prihodi iznosili su nešto više od 84 milijuna kuna, a povećani su na nešto više od 105 milijuna.

Odgovarajući na pitanja oporbe o povećanju prihoda od otprilike 20 milijuna kuna gradonačelnik je dao sljedeće obrazloženje:

„Ovo povećanje uslijedilo je zbog određenih natječaja koji su tijeku, gdje bi Grad nakon prijave trebao ostvariti sufinanciranje, ali da bi isto bilo moguće sredstva u potpunosti moraju biti planirana u proračunu. Realizacija istih će uslijediti u sljedećoj godini, ali potpisivanje ugovora očekuje se u ovoj godini zbog čega su za toliko i povećana sredstva u ovom rebalansu. Radi se o projektu Izgradnje Dječjeg vrtića Voloder u iznosu od oko 8,7 milijuna kuna, nabave komunalne opreme i uređaja u svrhu odvojenog sakupljanja komunalnog otpada te educiranja stanovništva u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, projektu sanacije četiri mosta i dvije prometnice u stanje prije potresa u iznosu od oko 11 milijuna kuna, kao i uređenju Trga I“.

Također, većinom glasova usvojene su i Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2022., kao i Program održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu.

Jednoglasno je podržana Odluka o II. Izmjenama i dopunama Statuta Dječjeg vrtića Popovača, kao i njihov Godišnji plan i program rada i Kurikulum DV Popovača za 2022./2023. godinu.

Donesena je i Odluka o mjerama poticanja kupnje i izgradnje prve nekretnine za stanovanje na području Grada Popovače u 2022.g. u kojoj su izmijenjeni neki uvjeti, odnosno podnositelj zahtjeva ne smije biti stariji od 40 godina u trenutku stjecanja nekretnine, Odluka o izmjeni odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Popovače, Odluka o usvajanju Procjene ugroženosti od požara za područje Grada Popovače i Odluka o donošenju Plana zaštite od požara za područje Grada Popovače.

U okviru Aktualnog sata vijećnike je zanimalo planira li se postaviti javna rasvjeta u Jelengradskoj ulici, hoće li se nastaviti 3. faza projekta Zaželi za koji postoji veliki interes korisnika, može li se očekivati obnova parkirališta iza Knjižnice i čitaonice Popovača, zašto je planirana kupnja cijele čestice potrebne za pomoćno igralište ŠNK Moslavac, kao i koja je cijena po kvadratu, kakva je suradnja Grada Popovače i Hrvatskih voda na temu plavljenja prilikom većih oborina u mjestima Gornja Gračenica, Donja Gračenica, Voloder, Potok, Donja i Gornja Jelenska, ima li Grad u planu rekonstrukciju javne rasvjete u Vezmarovoj ulici u Voloderu, kada se može očekivati otvorenje novog mosta preko vodotoka Jelenska, kako teče inicijativa otvorenja Ispostave Glazbene škole u Popovači, što je s natječajem za zakup i otkup državnih zemljišta, obavlja li se dimnjačarska djelatnost prema planu u dijelu koji su preuzeli popovački Komunalni servisi, hoće li se sanirati šteta koja je nastala prilikom izgradnje sanitarno fekalne kanalizacije u ulici sv. Barbare u Voloderu, kad kreće isplata božićnica umirovljenicima sa mirovinom do 2.500 kuna i starijima od 65 bez prihoda, ima li komunalni redar obvezu izlaska na teren prilikom poplava koje nastaju pri većim oborinama, hoće li Grad kupiti nekretninu pored Društvenog doma u Potoku te kada će se u ulici Čavorija riješiti problem plavljenja kod većih oborinama.

Još vijesti

KULTURA

Ovaj projekt provodi nevladina organizacija HERMES (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja) u suradnji s udrugom „Kuća Anne Frank“ iz Amsterdama, a...

Popovača

Već tradicionalno, osamnaestu godinu zaredom, gradonačelnik Popovače Josip Mišković je sa svojim suradnicima održao prijem sisačkog biskupa i svećenika s ovog područja. Bila je...

KULTURA

U pripremi je bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Noći muzeja na temu “Muzeji su važni” koji će 27. siječnja u Popovači biti održan na dvije...

Popovača

Komunalni servisi Popovača d.o.o. obavještavaju kako je od 16. siječnja 2023. godine na lokaciji Gradske tržnice Popovača na raspolaganju usluga Gradske blagajne na kojoj...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.