Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Otkrijte zašto je brojnim domaćim i stranim gostima Moslavina potpuno iznenađenje!

Moslavina je poznati vinogradski kraj raznolike kulturne ponude, s tradicionalnim specijalitetima i vrhunskim vinima

Moslavina je mikroregija smještena u središnjoj Hrvatskoj koja se proteže kroz tri županije: Sisačko – moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko – bilogorsku. Svojim brojnim atrakcijama, od prirodnih ljepota Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora, arheoloških nalazišta, sakralne baštine do brojnih manifestacija i kulturnih događanja, malo koga će ostaviti ravnodušnim.

Svakako vrijedi posjetiti i Muzej Moslavine koji svojim autentičnim uređenjem dočarava atmosferu i način života ovog kraja te pokazuje najvažnija povijesna razdoblja i otkrića na ovim prostorima.

Poznati vinogradarski kraj, brda dobrih vina

Nije slučajno da su Rimljani, stolujući u nedalekom Sisku, južne strane Moslavačke gore nazivali „brdima dobrih vina“. Moslavina je poznati vinogradarski kraj te domovina izvornih sorti vina – škrleta, moslavca i dišeće ranine, od kojih se posebno ističe škrlet koji polako ali sigurno osvaja domaće, ali i strano tržište.

Kvaliteta zemlje, ugodna klima, te vrijedan rad moslavačkih vinara šire okuse i mirise vina duž Moslavačkih vinskih cesta smještenih između gradova Kutine i Popovače. Ponosni vlasnici brojnih kleti na Moslavačkoj vinskoj cesti, osim u uživanja u vinima, svojim sve brojnijim gostima nude i domaće gastronomske specijalitete te uslugu smještaja u seoskim domaćinstvima, kletima ili obiteljskim gospodarstvima.

Više od 300 km tematskih biciklističkih staza i ruta

Ljepota i važnost Moslavine prepoznata je još iz davnina, čemu svjedoče brojni ostaci utvrda, starih gradova, pavlinskih samostana koji u kombinaciji s atraktivnim i raznolikim okolišem regije te mnoštvom cesta s manjim intenzitetom motornog prometa i s više od 300 km tematskih biciklističkih staza i ruta (vinska, naftna, srednjovjekovna) omogućuju zaljubljenicima u biciklizam uživanje u moslavačkim stazama iznenađenja.

Raznolika kulturna ponuda, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, blizina najvažnijih prometnica te glavnog grada Zagreba, sve to jamči dobar provod u Moslavini, destinaciji koju posjetitelji iz zemlje i svijeta tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!

Jeste li znali…

Škrlet ili ovnek žuti je prva hrvatska brendirana sorta vina.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Politika

Jedan od prioriteta župana Ivana Celjaka je briga o umirovljenicima i starijim sugrađanima što potvrđuju brojni projekti obnove i proširenja kapaciteta domova za starije osobe. Projekt...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.