Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Osumnjičeni za ugrožavanje okoliša otpadom i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku i Državnim inspektoratom, dovršili su složeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana (56,54,48,34) zbog više počinjenih kaznenih djela ugrožavanja okoliša otpadom te kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su četvorica osumnjičenih, kao fizičke i odgovorne osobe u više pravnih osoba sa sisačkog i varaždinskog područja, tijekom 2019. godine bez prethodno pribavljene odgovarajuće dozvole za gospodarenje otpadom, kao i odobrenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike, uvezli otpad posredstvom više pravnih osoba s područja Republike Italije i Republike Austrije, te preko stotinu pošiljaka na ime više trgovačkih društava na širem sisačkom području uskladištili otpad višemilijunske vrijednosti za koji nije bila moguća okolišno prihvatljiva oporaba. Ulaz prijama otpada verificiran je krivotvorenim službenim pečatom jednog trgovačkog društva, iako su znali da sporno trgovačko društvo nije bilo uvoznik otpada.

U sklopu realizacije postupanja, na području Siska, Zagreba, Varaždina, Novske i Općine Dvor na više lokacija provedene su pretrage domova i poslovnih prostora kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta pisana korespondencija i pečati korišteni za ovjeravanje dokumentacije.
 
Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

Noćas oko 2 sata u Ulici Mije Srnaka u Petrinji zaustavljen je 29-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. Kako...

Iz policijske bilježnice

Jučer, 23. siječnja, oko 10 sati, na sisačkom području u mjestu Donje Komarevo, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Do nesreće je došlo...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 25. siječnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu.

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 23. siječnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.