Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Obilježen Dan Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, u srijedu 14. prosinca obilježen je Dan Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prisutne je, na čelu s prorektorima Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tomislavom Josipom Mlinarićem, prorektorom za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom, prof. dr. sc. Dubravkom Majetićem, prorektorom za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije te prof. dr. sc. Tomislavom Bolančom, prorektorom za poslovanje i digitalizaciju, pozdravio obnašatelj dužnosti dekana profesor Nikola Mrvac.

Struke studenata koji završavaju studije na Metalurškom fakultetu jedne su od najtraženijih na svijetu. Stoga se studenti koji su završili studij na Metalurškom fakultetu zapošljavaju na poslovima izuzetno širokog spektra. S druge strane, izazovi koje nam donosi digitalna transformacija su ogromna prilika. Drugačijim ogranizacijskim oblicima u kojima su studenti partneri u istraživačko nastavnim procesima omogućavaju drugačiji pogled na smisao obrazovanja i promjenu paradigme“, rekao jeobnašatelj dužnosti dekana profesor Nikola Mrvac.

Uz obnašatelja dužnosti dekana, domaćini obilježavanja Dana Metalurškog fakulteta bili su obnašatelj dužnosti prodekana za nastavu docent Ivan Ivec i obnašateljica dužnosti prodekana za znanost i financije docentica Ivana Ivanić.

Povodom 62. obljetnice održavanja nastave na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dodijeljene su Dekanove nagrade i pohvale studentima za najbolje u protekloj akademskoj godini te priznanja djelatnicima Metalurškog fakulteta koji su se u godini na izmaku istaknuli svojim radom, zalaganjem i rezultatima.

Posebno priznanje dodijeljeno je tvrtkama i Studentskom centru Sisak za uspješnu suradnju i potporu Metalurškom fakultetu.

Čvrsto vjerujemo da tijekom ove akademske godine na valu promjena i energiji sveučilišne razine možemo stvoriti okruženje za promjene (statutarno i kroz sve druge dokumente). Čvrsto vjerujemo da ćemo u sljedećih nekoliko godina, što se tiče interesa studenata za studije prijeći put do Prve hrvatske lige. Naša misija jest igrati ligu prvaka“, poručio je obnašatelj dužnosti dekana profesor Nikola Mrvac.

Na Metalurškom fakultetu studentima su na raspolaganju tri smjera: Metalurgija, Ljevarstvo i Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš. Ono na što su posebno ponosni na Metalurškom fakultetu jest činjenica da se studenti Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zapošljavaju u jako kratkom roku nakon kraja studiranja, a neki svoj posao nađu još za vrijeme studiranja.

Više vijesti

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

PROMO

Pridružite nam se na najvećem gastro događaju u Sisku! Sve je spremno za 4. Obrtnički sajam i Street food Festival Sisačko – moslavačke županije!...

Sisak

Osnovna škola “Braća Bobetko” Sisak i Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” organiziraju razgovaraonicu i kreativnu radionicu o pod nazivom “Enkaustika tehnika slikanja” koja će...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.