Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Mirisi autohtonih jela Banovine, Moslavine i Posavine pozivaju na pobliže upoznavanje Sisačko-moslavačke županije!

Kao što je raznolika i osobita priroda ovog područja, tako su raznolika i jela koja su kroz stoljeća nastajala zahvaljujući domišljatosti seoskih žena

Podneblje Sisačko-moslavačke županije može se pohvaliti mnogim bogatstvima i raznolikostima. Ono obuhvaća sve od pitomih vinogradskih brežuljaka Moslavačkog gorja na sjeveru, preko prostranog Lonjskog polja do grada hrvatskih vitezova – Siska i šumovitog gorja Banovine u njegovom zaleđu.

Naravno, to uključuje i tradicijska jela Banovine, Moslavine i Posavine u čijim okusima će svačije nepce istinski uživati.

Okusi Banovine, Moslavine i Posavine

Upravo je najjednostavniji način za upoznati Banovinu, Moslavinu i Posavinu ujedno i onaj najukusniji. Tradicija vodi glavnu riječ, jer skladnost prirode i čovjeka isprepliće se stoljećima na ovaj način.

Kao što je raznolika i osobita priroda ovog područja, tako su raznolika i jela koja su kroz stoljeća nastajala zahvaljujući domišljatosti seoskih žena u svakodnevnoj pripremi namirnica uzgojenih u svom dvorištu, ubranih ili ulovljenih u šumama i rijekama.

Stoga je turneju po podneblju Sisačko-moslavačke županije najbolje započeti tanjurom!

Nezaobilazna autohtona jela Banovine, Moslavine i Posavine

Od posne juhe, juhe od buče, variva od kisele repe, krpica sa zeljem, preko vanjkuša sa špekom, krvavica sa zeljem, trganaca s vrhnjem, te bijelih žganaca, do posavskog odreska, posavskog lonca, šarana na rašljama, te kifli s pekmezom, štrudli, knedli s kestenom – svatko će za svoje nepce i apetit pronaći ono jelo zbog kojeg će mu upoznavanje sa Sisačko-moslavačkom županijom biti još ukusnije.

Jeste li znali…

Jela su to koja oduševljavaju jednostavnošću pripreme, koja plijene svojim okusima i mirisima, te koja sljubljena s vrhunskim vinima pružaju istinski užitak blagovanja i uživanja. Zato je degustacija moslavačkog škrleta itekako preporučena!

Više vijesti

PROMO

Otkup zlata izaziva dvojake konotacije u hrvatskoj javnosti. S jedne strane, negativna iskustva dijela građana, koji su propustili iskoristiti pravi trenutak i pronaći pravu,...

PROMO

Kad se radi o dizajnu i renoviranju kupaonice, jedan od najvažnijih elemenata koji treba uzeti u obzir je tuš. Dobar tuš može svakoj kupaonici...

PROMO

Stanovnici Popovače i okolice svoju svakodnevnu kupnju od danas mogu obavljati u novouređenoj Pivac market-mesnici, opremljenoj najsuvremenijom opremom usklađenom s najvišim tehnološkim standardima. Veći...

PROMO

Najveći vinski podrum u Hrvatskoj, na 3000 m2, bit će otvoren od 12. do 14. travnja

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.