Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Udruga sportske rekreacije “NORA” Novska na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena

Udruga sportske rekreacije „NORA“ iz Novske sudjelovala je na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom 5. studenog u Ivancu u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društva za športsku rekreaciju „Salinovec“.

Festivalu je prisustvovalo 300 žena, udruga i društava sportske rekreacije, iz cijele Hrvatske, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti, tijekom cijele godine, kao važnog čimbenika zdravlja i kvalitete života.

Podatak o izuzetno malom postotku populacije, uključene u neki oblik tjelesne aktivnosti, potvrđuje potrebu promocije dobrobiti sportske rekreacije, kako za pojedince, tako i za društvo u cjelini.

Na Festivalu se natjecalo u sportskim disciplinama 30 ekipa, sa po 10 članica, od kojih su dvije ekipe bile iz Udruge „NORA“. Ekipe su se natjecale u šest disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom u metu.

Udruga sportske rekreacije „NORA“ Novska, kao Partner Projekta „Prevencija – korak do zdravlja“, Atletskog kluba „Novljanska grupa atletičara“ Novska, sudjelovanje na ovom Festivalu, iskoristila je i u cilju povećanja svijesti žena o važnosti prevencije i usvajanja zdravih životnih navika, radi smanjenja broja oboljelih od malignih bolesti.

Udruga „NORA“ sukladno svom cilju djelovanja i ovaj Festival je iskoristila za promicanje tjelesno aktivnog načina života, u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja, te prevencije kroničnih bolesti, kao i povećanja kvalitete života žena.

Više vijesti

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani temeljem Javnog poziva kojim...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.