Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Udruga sportske rekreacije “NORA” Novska na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena

Udruga sportske rekreacije „NORA“ iz Novske sudjelovala je na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom 5. studenog u Ivancu u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društva za športsku rekreaciju „Salinovec“.

Festivalu je prisustvovalo 300 žena, udruga i društava sportske rekreacije, iz cijele Hrvatske, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti, tijekom cijele godine, kao važnog čimbenika zdravlja i kvalitete života.

Podatak o izuzetno malom postotku populacije, uključene u neki oblik tjelesne aktivnosti, potvrđuje potrebu promocije dobrobiti sportske rekreacije, kako za pojedince, tako i za društvo u cjelini.

Na Festivalu se natjecalo u sportskim disciplinama 30 ekipa, sa po 10 članica, od kojih su dvije ekipe bile iz Udruge „NORA“. Ekipe su se natjecale u šest disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom u metu.

Udruga sportske rekreacije „NORA“ Novska, kao Partner Projekta „Prevencija – korak do zdravlja“, Atletskog kluba „Novljanska grupa atletičara“ Novska, sudjelovanje na ovom Festivalu, iskoristila je i u cilju povećanja svijesti žena o važnosti prevencije i usvajanja zdravih životnih navika, radi smanjenja broja oboljelih od malignih bolesti.

Udruga „NORA“ sukladno svom cilju djelovanja i ovaj Festival je iskoristila za promicanje tjelesno aktivnog načina života, u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja, te prevencije kroničnih bolesti, kao i povećanja kvalitete života žena.

Još vijesti

Novska

Gradska knjižnica i čitaonica Ante Jagar u Novskoj poziva na novo predavanje iz svoje serije “Put u umjetnost”. Predavanje pod imenom “Fotka ili kip?”...

Novska

U Novsku stižu Ugovori za tri nova projekta: Ugovor za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, u vrijednosti 1.483.200 kn za...

Petrinja

Hrvači Petrinje, u posljednjem 10. kolu Premijer hrvatske hrvačke lige, ugostili su hrvače Sesveta od kojih su bili bolji 8:2. Nakon što su već...

Novska

“Približava nam se Božić, pa tako i mi pripremamo “makrame” radionicu. Na radionici ćemo raditi Božićni makrame vjenčić. Sve što izradite nosite kući ili...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.