Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisačka biskupija: Najava događanja od 16. do 27. studenoga

Koncert „Barokni biseri“ studenata orgulja i Schole cantorum gregoriana Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ u Zagrebu održat će se u srijedu 16. studenoga u 18.30 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Koncert organizira Udruga Siscia Vox Mundi.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 17. i u nedjelju 20. studenoga župu Bučica. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 20. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 19. studenoga u 11 sati u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini misu zahvalnicu za biskupijsko hodočašće u Rim održano povodom 125. obljetnice smrti sluge Božjega Brata Ivana Bonifacija Pavletića.

Koncert Ženske klape Ivana Bonifacija „O ljubavi ja pjevam“ održat će se u nedjelju 20. studenoga u 19 sati u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini, a povodom predstojećeg blagdana sv. Cecilije.

Koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Danica“ i gostiju pod nazivom „Korali Bacha“ održat će se na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika, u utorak 22. studenoga u 19 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Nastupaju: Biskupijski zbor, Srednjoškolski zbor Glazbene škole „Fran Lhotka“ iz Siska, Zbor Osnovne škole 22. lipnja iz Siska, Gudački sastav GŠ „Fran Lhotka“ iz Siska, Veronika Kapović i Barbara Dolenec na rogu i Robert Jakica na orguljama, pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.

Promocija knjige izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekeza  „Srednjovjekovna Dubica – orisi grada na obalama rijeke Une” održat će se u srijedu 23. studenoga u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu će predstaviti dr. sc. Krešimir Regan i autor.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 24. i u nedjelju 27. studenoga župu Topusko. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 27. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Svečano otvorenje Sinodalnog hoda Sisačke biskupije i pastoralne godine posvećene Sinodi održat će se u subotu 26. studenoga u 16 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku molitvom I. Večernje. Molitvu će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Još vijesti

Politika

Nakon jučer održane sjednice Gradskog vijeća Grada Siska, klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a se obratio javnosti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. “Aktualna gradska...

Sisak

Svečano misno slavlje u povodu 13. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodio je u nedjelju, 4. prosinca u bazilici Sv. Kvirina u Sisku željezanski...

OBNOVA

Željezanski biskup Egidije Živković i sisački biskup Vlado Košić obišli su u nedjelju, 4. prosinca pet višečlanih obitelji na području Siska i Petrinje kako...

Sisak

Svečano misno slavlje u povodu 13. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u nedjelju, 4. prosinca u 18 sati u bazilici sv. Kvirina...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.