Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Nova ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada Gline ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna

Sisačko-moslavačka županija je na području grada Gline, putem Županijske uprave za ceste, tijekom ove i prošle godine sanirala i modernizirala više od 17 kilometara prometnica ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, istaknuo je to župan Ivan Celjak tijekom obilaska saniranih prometnica na području Gline.

Župan je sa suradnicima obišao prometnicu Stankovac – Slana, prometnicu u Buzeti te most Prekopa.

Sanirali smo i modernizirali cestu u Novom Selu Glinskom, cestu i most u Majskim poljanama i tri klizišta u Hađeru. Završen je i most Prekopa u duljini 70 metara. Vrijednost tih radova iznosi 3,8 milijuna kuna, a financirani su sredstvima Fonda solidarnosti. Modernizirali smo i asfaltirali makadamski kolnik Slana – Stankovac u duljini od 2,7 km ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Također, smo asfaltirali i makadamski kolnik u Buzeti ukupne duljine 4,5 kilometara, a ukupna vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna. Razgovarali smo sa stanovnicima Buzete, Slane i Stankovaca koji su jako zadovoljni jer imaju priliku prvi put se voziti asfaltiranim kolnikom. Zadovoljstvo stanovnika Gline kao i stanovnika svih dijelova županije daje nam dodatnu snagu da radimo još bolje u interesu svih naših sugrađana“, rekao je župan Celjak.

Radove na prometnicama Stankovac – Slana i Buzeta zajednički su u jednakim omjerima financirali Sisačko-moslavačka županija i Grad Glina.

Ravnatelj ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina dodao je kako se sanaciji mosta Prekopa pristupilo zbog velikih oštećenja nastalih nakon potresa.

Zbog velikih oštećenja morali smo pristupiti sanaciji mosta koja je obuhvaćala radove na betonskoj konstrukciji, upornjacima i stupovima te ležajevima, asfaltnom kolniku i prilazu mostu“, izjavio je ravnatelj Šapina.

Marko Sremić, jedan od stanovnika koji u Glini živi već 70 godina zahvalio je svima koji su sudjelovali u rekonstrukciji mosta, ali i sanaciji prometnica.

Upravo zbog toga što nam je infrastruktura dostupna mi stanovnici nismo otišli iz ovog kraja. Mi ovdje i dalje želimo graditi svoju budućnost. Da nam nije Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i suradnje s Gradom Glinom ne bismo mogli koristiti sve dobrobiti ovog kraja“, zaključio je Sremić.

Još vijesti

SMŽ

U četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, održana je sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Tako je tijekom Aktualnog sata vijećnika Srećka Telara zanimao projekt „Pun...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 15. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. U nastavku donosimo snimku Aktualnog sata sjednice i fotogaleriju.

Petrinja

Grad Petrinja donio je u prosincu prošle godine Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje. Radove za opće dobro...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.