Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Nova ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada Gline ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna

Sisačko-moslavačka županija je na području grada Gline, putem Županijske uprave za ceste, tijekom ove i prošle godine sanirala i modernizirala više od 17 kilometara prometnica ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, istaknuo je to župan Ivan Celjak tijekom obilaska saniranih prometnica na području Gline.

Župan je sa suradnicima obišao prometnicu Stankovac – Slana, prometnicu u Buzeti te most Prekopa.

Sanirali smo i modernizirali cestu u Novom Selu Glinskom, cestu i most u Majskim poljanama i tri klizišta u Hađeru. Završen je i most Prekopa u duljini 70 metara. Vrijednost tih radova iznosi 3,8 milijuna kuna, a financirani su sredstvima Fonda solidarnosti. Modernizirali smo i asfaltirali makadamski kolnik Slana – Stankovac u duljini od 2,7 km ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Također, smo asfaltirali i makadamski kolnik u Buzeti ukupne duljine 4,5 kilometara, a ukupna vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna. Razgovarali smo sa stanovnicima Buzete, Slane i Stankovaca koji su jako zadovoljni jer imaju priliku prvi put se voziti asfaltiranim kolnikom. Zadovoljstvo stanovnika Gline kao i stanovnika svih dijelova županije daje nam dodatnu snagu da radimo još bolje u interesu svih naših sugrađana“, rekao je župan Celjak.

Radove na prometnicama Stankovac – Slana i Buzeta zajednički su u jednakim omjerima financirali Sisačko-moslavačka županija i Grad Glina.

Ravnatelj ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina dodao je kako se sanaciji mosta Prekopa pristupilo zbog velikih oštećenja nastalih nakon potresa.

Zbog velikih oštećenja morali smo pristupiti sanaciji mosta koja je obuhvaćala radove na betonskoj konstrukciji, upornjacima i stupovima te ležajevima, asfaltnom kolniku i prilazu mostu“, izjavio je ravnatelj Šapina.

Marko Sremić, jedan od stanovnika koji u Glini živi već 70 godina zahvalio je svima koji su sudjelovali u rekonstrukciji mosta, ali i sanaciji prometnica.

Upravo zbog toga što nam je infrastruktura dostupna mi stanovnici nismo otišli iz ovog kraja. Mi ovdje i dalje želimo graditi svoju budućnost. Da nam nije Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i suradnje s Gradom Glinom ne bismo mogli koristiti sve dobrobiti ovog kraja“, zaključio je Sremić.

Više vijesti

Politika

O stanju u Petrinji te prioritetima za obnovu i razvoj Petrinje, Siska i Gline, ali i Banije i Korduna govorili su na konferenciji za...

OBNOVA

Svečanim otvaranjem obnovljene zgrade Srednje škole Gline i povratkom učenika u ovu školu, Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu svih objekata u svojoj nadležnosti na...

OBNOVA

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je danas i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.