Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hrvatska i Razvojna agencija SIMORA domaćini međunarodne konferencije AGORADA+

Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA svake godine u drugoj državi članici EU organizira AGORADU+, dvodnevnu međunarodnu konferenciju sa temama od interesa regije u kojoj se konferencija održava. Hrvatska je prvi puta domaćin, kao i Razvojna agencija SIMORA koja je prošle godine odnijela titulu najbolje europske razvojne agencije na izboru kojeg provodi upravo EURADA.

Panel rasprave, prezentacije, radionice, predstavljanja primjera dobre prakse 29. i 30. studenog okupit će na zagrebačkom velesajmu aktere gospodarskog razvoja, uključujući financijske posrednike, klastere, inovacijska središta, industrijska udruženja, investitore, poslovne anđele te platforme za grupno financiranje.Posebnu pozornost konferencija skreće i na klastere koji mogu biti pokretači gospodarskih promjena te razvijati regije. Tako će se tijekom konferencije održati i radionica Clusters meet Region pod okriljem Europske platforme za suradnju klastera – ECCP.

AGORADA+ okuplja široki skup predstavnika regionalnih razvojnih agencija, klasterskih organizacija, nacionalnih javnih tijela, poduzeća, ali i drugih organizacija kako bi se pružila potpora poslovanju iz država članica i regija Europske unije. Na konferenciji se očekuje i sudjelovanje predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te brojnih razvojnih agencija diljem Europe, kao i samog vrha EURADE, direktorice Roberte DallOlio i predsjednika Bogdana Chelariu.

Praćenje je osim uživo omogućeno i online putem i 29. (https://www.youtube.com/watch?v=kHYMXGlRMiM) i 30. (https://www.youtube.com/watch?v=H3X0pOoqtbI) studenog.

Suorganizatori konferencije uz SIMORU su i DURA – Dubrovačka razvojna agencija, ZARA – Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i ZADRA NOVA – Razvojna agencija Zadarske županije, uz potporu ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra.

Još vijesti

Sisak

Svečano misno slavlje u povodu 13. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u nedjelju, 4. prosinca u 18 sati u bazilici sv. Kvirina...

Kutina

Kutinu će i ove godine u punom sjaju obgrliti Zimska čarolija. Više o tome direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić Otvorenje Zimske čarolije...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.