Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Za ostvarene poslovne rezultate u 2021. godini tvrtkama s područja HGK-ŽK Sisak uručene Zlatne kune

Tvrtkama s područja Sisačko-moslavačke županije koje su ostvarile najbolje poslovne rezultate u prošloj, 2021. godini danas su na Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak uručene Plakete Zlatna kuna, a tvrtkama koje kontinuirano posluju 25, 30, 35, 50 i 75 godina uručena su Priznanja.

Prošla godina bila je izazovna za sve gospodarstvenike, za sve one koji su na tržištu, ali pokretač razvoja su proizvodnja i izvoz. Predsjednik Županijske komore Sisak Tihomir Babić.

U odnosu na 2020. u prošloj  je godini reliziran za 43,5% viši iznos, te suficit viši za 27%, dodaje Babić.

Gospodarstvenici su temelj razvoja Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je, u ovoj prigodi, župan Ivan Celjak

Županijska komora Sisak je, primjenjujući novi Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori, na svojoj sjednici donijela Odluku o dodjeli Zlatnih plaketa trgovačkim društvima za zasluge u razvitku gospodarstva tijekom 2021. godine na području Županijske komore Sisak za najuspješnije malo, srednje i veliko trgovačko društvo.

Tako je najuspješnije malo trgovačko društvo EuroArt 93 iz Siska, Šmit electronic iz Kutine najuspješnije je srednje trgovačko društvo, dok je Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo – HIPP Croatia uručena direktoru ove tvrtke Darku Baljku

Hipp Croatia trenutno zapošljava 220 radnika, a gotovo u potpunosti sve proizvedeno u tvornici u Glini se izvozi. Osim Zlatne kune, ovoj je tvrtki pripalo i Priznanje za 25 godina kontinuiranog rada.

Priznanja za 25 godina kontinuiranog poslovanja uručena su i predstavnicima tvrtki sa sjedištem u Sisku – Gospodarenje otpadom, Nociar i SOL Croatia.

Trideset godina poslovanja i Priznanje tvrtki Korina proizvodnja iz Novske, te 35 godina poslovanja i Priznanje novljanskoj tvrtki Novokom.

Najdugovječnije tvrtke na prostoru Županijsk komore Sisak  su Lipovica d.o.o. iz Popovače, sa pedeset godina kontinuiranog poslovanja i  MIP d.o.o. iz Siska sa više od sedam i pol desetljeća rada.

Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća , uz brojne gospodarstvenike, nazočili su predstavnici gradova Gline, Kutine i Novske, a program su uljepšale članice VA Lipe iz Siska.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.