Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Za ostvarene poslovne rezultate u 2021. godini tvrtkama s područja HGK-ŽK Sisak uručene Zlatne kune

Tvrtkama s područja Sisačko-moslavačke županije koje su ostvarile najbolje poslovne rezultate u prošloj, 2021. godini danas su na Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak uručene Plakete Zlatna kuna, a tvrtkama koje kontinuirano posluju 25, 30, 35, 50 i 75 godina uručena su Priznanja.

Prošla godina bila je izazovna za sve gospodarstvenike, za sve one koji su na tržištu, ali pokretač razvoja su proizvodnja i izvoz. Predsjednik Županijske komore Sisak Tihomir Babić.

U odnosu na 2020. u prošloj  je godini reliziran za 43,5% viši iznos, te suficit viši za 27%, dodaje Babić.

Gospodarstvenici su temelj razvoja Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je, u ovoj prigodi, župan Ivan Celjak

Županijska komora Sisak je, primjenjujući novi Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori, na svojoj sjednici donijela Odluku o dodjeli Zlatnih plaketa trgovačkim društvima za zasluge u razvitku gospodarstva tijekom 2021. godine na području Županijske komore Sisak za najuspješnije malo, srednje i veliko trgovačko društvo.

Tako je najuspješnije malo trgovačko društvo EuroArt 93 iz Siska, Šmit electronic iz Kutine najuspješnije je srednje trgovačko društvo, dok je Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo – HIPP Croatia uručena direktoru ove tvrtke Darku Baljku

Hipp Croatia trenutno zapošljava 220 radnika, a gotovo u potpunosti sve proizvedeno u tvornici u Glini se izvozi. Osim Zlatne kune, ovoj je tvrtki pripalo i Priznanje za 25 godina kontinuiranog rada.

Priznanja za 25 godina kontinuiranog poslovanja uručena su i predstavnicima tvrtki sa sjedištem u Sisku – Gospodarenje otpadom, Nociar i SOL Croatia.

Trideset godina poslovanja i Priznanje tvrtki Korina proizvodnja iz Novske, te 35 godina poslovanja i Priznanje novljanskoj tvrtki Novokom.

Najdugovječnije tvrtke na prostoru Županijsk komore Sisak  su Lipovica d.o.o. iz Popovače, sa pedeset godina kontinuiranog poslovanja i  MIP d.o.o. iz Siska sa više od sedam i pol desetljeća rada.

Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća , uz brojne gospodarstvenike, nazočili su predstavnici gradova Gline, Kutine i Novske, a program su uljepšale članice VA Lipe iz Siska.

Još vijesti

OBNOVA

U četvrtak, 26. siječnja, tijekom Aktualnog sata župan Ivan Celjak kratko se osvrnuo na obnovu Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Župan dodaje

SMŽ

U četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, održana je sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Tako je tijekom Aktualnog sata vijećnika Srećka Telara zanimao projekt „Pun...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 15. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. U nastavku donosimo snimku Aktualnog sata sjednice i fotogaleriju.

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.