Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Donosimo odgovor Sisačkog vodovoda na upit gradske vijećnice Sonje Borić

I dok slušateljica u našoj emisiji Centrifuga reagira na, navodne, nepravilnosti kod iskazivanja stavki na računima za usluge isporuke i potrošnje vode, iz Sisačkog vodovoda d.o.o. odgovaraju kako i građani imaju obavezu prema isporučitelju, a jedna od njih je prioritetno plaćanje troškova potrošene vode.

U nastavku pitanje naše slušateljice Sonje Borić, ujedno i nezavisne vijećnice u Gradskom vijeću Grada Siska, i odgovor iz Sisačkog vodovoda d.o.o.

Pitanje slušateljice: “Računi za vodne usluge za listopad sa dospijećem plaćanja 20.11. nisu izdani u skladu sa Zakonom o potrošačima. Naime Sisački vodovod nije ispoštovao zakonsku proceduru i na računima nema obvezne klauzule kojim se potrošač upućuje na prigovor. Takvi računi krše Zakon i pitam tko će za to odgovarati?”

Odgovor Sisačkog vodovoda: “Za tekst i izgled računa koje šaljemo potrošačima zadužene su službe koje prate sve zakonske propise uključujući i Zakon o zaštiti potrošača, a finalni tekst uvijek odobrava odvjetnički ured. Primjedbu koja nam je upućena proslijedit ćemo uredu koji zastupa društvo Sisački vodovod d.o.o. te ćemo vam dostaviti njihovo mišljenje čim ga zaprimimo.

Nadalje, željeli bismo Vas, kao medij koji ima značajan utjecaj u društvu, također upitati da provedete ankete o prioritetima prilikom plaćanja računa budući da smo, kao javni isporučitelj, imali velikih poteškoća upravo u nenaplati, a manje u prigovorima te smo se na taj segment poslovanja i usmjerili, a ponajviše zbog obveze da stanovnicima Siska osiguramo pitku vodu koju ne možemo osigurati bez podmirenja troškova materijala, kemikalija te energenata.

Stoga samo zaključujemo da se uvijek upire prstom na prava korisnika, a manje na obveze koje isti imaju prema pružatelju usluga, a najnegativniji primjer dolazi upravo od strane koja vam je postavila ovaj upit. Ona očito ne odgovara već deset godina za svoje postupanje, a po pitanju odgovornosti iz vašeg upita šaljemo informaciju da za isto odgovara direktorica Društva.”

Još vijesti

KULTURA

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2023. godini je sisački autor Branko Tompić sa zbirkom poezije na kajkavskom dijalektu ”Peme jemput”,...

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

Sisak

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije –Sisak u suradnji s Policijskom upravom Sisačko-moslavačke županije jučer je u prijepodnevnim satima provela akciju u sklopu obilježavanja  Europskog tjedna...

EMISIJE

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA i poduzetnički inkubator PISMO i ovog su ljeta organizirali gaming kamp za djecu u Novskoj. Više o tome, ali...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.