Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Dječji vrtić Popovača: “Zdravo se hranimo i prirodu branimo”

Na jučer održanom sastanku članova Eko odbora  Dječjeg vrtića predstavljen je osvrt na već realizirane aktivnosti odnosno Plan rada do kraja aktualne pedagoške godine.

‘Zdravo se hranimo i prirodu branimo’ stihovi su iz eko himne Dječjeg vrtića Popovača,izdvojeni kao slogan pod kojim će djeca starijih skupina biti nositelji aktivnosti vezanih uz glavnu eko temu u ovoj pedagoškoj godini. Formiranje centra aktivnosti, jesensko čišćenje vrta u dvorištu vrtića, sudjelovanje u programu manifestacije Dani meda i pčelinjih proizvoda, izrada vitaminskih napitaka, izrada 3D piramide zdrave prehrane i popunjavanje s namirnicama, radionice s zdravstvenom voditeljicom, neke su od navedenih aktivnosti.

Od početka pedagoške godine do sada, Dječji vrtić Popovača proveo je niz aktivnosti obilježavajući, među ostalim, Hrvatski olimpijski dan, Europski tjedan mobilnosti, Dana za zdrave zube, dolazak jeseni, Dječji tjedan, Dane kruha, Svjetski dan hrane, Tjedan jabuka, Svjetski dan štednje. Kako su izvijestile eko koordinatorice, u tijeku je i nastavak jesenskog uređivanja dvorišta, izrada dječje kuharice kao i božićnih ukrasa te uređivanje kućica za ptice u dvorištu vrtića.

Planom rada obuhvaćena je, među ostalim, i akcija prikupljanja starog papira i PET ambalaže, priprema hrane za ptice, predavanja i radionice vezana za važnost zdravih namirnica, obilježavanje božićnih blagdana, obilježavanje Međunarodnog dana vlažnih staništa i Dana šuma, Svjetskog dana voda, Svjetskog dana zdravlja, Dana planete Zemlje, prikaz tradicionalnog slavljenja fašnika, uređivanje cvjetnih gredica. Vrtićanci će sukladno usvojenom Planu organizirano posjetiti gradsku tržnicu Dolac u Zagrebu kao i popovačku Tržnicu te Reciklažno dvorište i lokalne prodavaonice hrane i farme životinja, a sudjelovat će i u Olimpijadi dječjih vrtića SMŽ.

U mjesecu svibnju održat će tradicionalnu priredbu u kojoj će se predstaviti sve odgojne skupine, a tijekom cijele godine djeca će zajedno sa odgojiteljicama i stručnim timom te eko koordinatoricama uređivati Eko- kutak i pano te provoditi Eko- patrolu unutarnjeg i vanjskog prostora.

Još vijesti

Popovača

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače većinom glasova usvojene su prve Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2022. godinu. Planirani prihodi iznosili...

Popovača

Od travnja je u Popovači jednom tjedno organizirana usluga vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak  i to u...

Popovača

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na ovom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 2.500,00 kuna mjesečno te...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.