Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župe Gušće i Kratečko u još jednoj akciji za izbjeglice iz Ukrajine

U nedjelju 16. listopada, Križevačka eparhija organizirala je susret izbjeglica iz Ukrajine sa šireg zagrebačkog područja. Više od tristotinjak ljudi, uglavnom žena i djece, okupilo se na arhijereskoj liturgiji koju je predvodio križevački vladika Milan Stipić.

U organizaciji su sudjelovali i župljani Gušća i Kratečka kroz svoja dobrovoljna vatrogasna društva, i lovačko društvo Jelen Samobor, koje djeluje na području Gušća.

Nakon liturgije i prigodnog programa, za sve sudionike poslužen je ručak, kojeg su pripremili vatrogasci i lovci iz Gušća i Kratečka. Njih desetak, krenulo je u pravcu Križevaca oko 4 sata ujutro, da bi sve bilo spremno na vrijeme.

Ovo je već drugi projekt ostvaren suradnjom Križevačke eparhije i župa Donje Posavine. Vatrogasci i lovci su križevačkom vladiki izrazili svoju spremnost za sudjelovanje u budućim projektima na pomoć i dobro izbjeglicama iz Ukrajine, na čemu im je zahvalio.

Zaključujući svoju propovijed vladika je istaknuo: “Braćo i sestre ovdje smo Križevčani, Zagrepčani, Dalmatinci, Ukrajinci i Ruteni, kao i mnogi drugi i to je slika prave Crkve gdje smo svi jedna velika obitelj gdje se brinemo jedni za druge i gdje se molimo Bogu jedni za druge”.

Ovakvim konkretnim djelima za druge, župljani Donje Posavine svjedoče tu pravu Crkvu, pronose dobrotu i u svijetu sebičnog iskorištavanja, postavljaju nove nesebične standarde.

Tekst i fotografije: vlč. Ivan Ćorić

Više vijesti

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

VIJESTI

“Dragi vjernici te dragi slušatelji i gledatelji, Želeći vam sretan Uskrs želim vam svima najprije duboku radost u susretu s Uskrsnulim Kristom. On, Sin...

Popovača

Sisačka biskupija u postupku je osnivanja Katoličke gimnazije u Popovači koja će s radom započeti u novoj školskoj godini 2024./2025.  Ova škola zaokružen je...

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.