Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U popovačkoj knjižnici otvorena izložba Ivana Grubića “Grad Popovača, biser Moslavine”

U Knjižnici i čitaonici Popovača sinoć je otvorena likovna izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ domaćeg autora Ivana Grubića.

Crtice iz životopisa Ivana Grubića odnosno nešto detaljnije o samoj izložbi brojnoj publici predstavile su ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić i Jasminka Draganić, voditeljica Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Grada Popovače čiji je Grubić aktivan član.

Otvorenje izložbe glazbeno je oplemenjeno uz nekoliko izvedbi upravo ovog Zbora, ali i literalno uz pjesmu koju je tajnica Udruge Mirjana Golubić posvetila ovom autoru, inače svom prijatelju.

Ivan Grubić rođen je 1944. godine u Voloderu, a od ranog se djetinjstva zanimao za crtanje. U Zagrebu je završio i školu crtanja i slikanja kod akademskog slikara Nikole Koydla. Radi u svim tehnikama uz zastupljenost svih motiva, no izrazito je naklonjen grafici, dok među njegovim radovima kada je riječ o stilskoj orijentaciji dominira realistički prikaz motiva.

Član je Likovnog društva Moslavački krug te sudjeluje na brojnim kolonijama, a kako je naglasio na otvorenju 3. svoje izložbe koju je posvetio nažalost teško bolesnom petogodišnjem Leonu, jednom od devetero svoje unučadi, Popovača za njega predstavlja istinski biser Moslavine.

U nazočnosti brojnih građana, izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Josip Mišković uz kojega su susretu nazočili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ u prostoru Knjižnice bit će postavljena sljedeća dva tjedna.

Još vijesti

Popovača

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače većinom glasova usvojene su prve Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2022. godinu. Planirani prihodi iznosili...

Popovača

Od travnja je u Popovači jednom tjedno organizirana usluga vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak  i to u...

Popovača

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na ovom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 2.500,00 kuna mjesečno te...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.