Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U popovačkoj knjižnici otvorena izložba Ivana Grubića “Grad Popovača, biser Moslavine”

U Knjižnici i čitaonici Popovača sinoć je otvorena likovna izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ domaćeg autora Ivana Grubića.

Crtice iz životopisa Ivana Grubića odnosno nešto detaljnije o samoj izložbi brojnoj publici predstavile su ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić i Jasminka Draganić, voditeljica Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Grada Popovače čiji je Grubić aktivan član.

Otvorenje izložbe glazbeno je oplemenjeno uz nekoliko izvedbi upravo ovog Zbora, ali i literalno uz pjesmu koju je tajnica Udruge Mirjana Golubić posvetila ovom autoru, inače svom prijatelju.

Ivan Grubić rođen je 1944. godine u Voloderu, a od ranog se djetinjstva zanimao za crtanje. U Zagrebu je završio i školu crtanja i slikanja kod akademskog slikara Nikole Koydla. Radi u svim tehnikama uz zastupljenost svih motiva, no izrazito je naklonjen grafici, dok među njegovim radovima kada je riječ o stilskoj orijentaciji dominira realistički prikaz motiva.

Član je Likovnog društva Moslavački krug te sudjeluje na brojnim kolonijama, a kako je naglasio na otvorenju 3. svoje izložbe koju je posvetio nažalost teško bolesnom petogodišnjem Leonu, jednom od devetero svoje unučadi, Popovača za njega predstavlja istinski biser Moslavine.

U nazočnosti brojnih građana, izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Josip Mišković uz kojega su susretu nazočili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ u prostoru Knjižnice bit će postavljena sljedeća dva tjedna.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.