Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Subvencija prijevoza za redovite studente s područja Općine Lekenik

Za korištenje subvencije prijevoza željeznicom:

Temeljem Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022.godine, HŽPP je uveo pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kn (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza redovnih studenata na području RH. Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Kako ostvariti pravo na povoljniji prijevoz?

Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima. Mjesečne karte preuzimaju se na blagajnama.

Izrada pametne kartice s profilima za povoljniji prijevoz redovnih studenata naplaćuje se 20 kn (2,65 €). Profil na pametnoj kartici vrijedi do 30. rujna 2023. godine.

Za izradu pametne kartice potrebno je dostaviti:

  • zahtjev za izradu pametne kartice koji možete preuzeti na poveznici: https://www.hzpp.hr/Media/Default/Daruvar/PAMETNA%20KARTICA%20studenti%2020.9.22.pdf
  • (zahtjev sadrži i potvrdu obrazovne ustanove o redovnom studiju). Potvrda koja se dostavlja može se preuzeti i na visokom učilištu ili putem portala e-Građani odabirom usluge iz kategorije Odgoj i obrazovanje odabirom e-zapis o statusu studenta ili putem Studomata odabirom usluge Potvrde (e-zapis o statusu studenta)
  • fotografiju u boji veličine 3×3,5 cm koja ne smije biti starija od godinu dana.

Zahtjev, potvrdu i fotografiju možete poslati putem e-maila: studenti@hzpp.hr,  pošte ili ga predati na najbližoj blagajni.

Ako zahtjev predajete putem e-mail: studenti@hzpp.hr, ili šaljete poštom, iznos od 20 kn (2,65 €) potrebno je uplatiti na IBAN HR9523400091510252920 (pod svrhu uplate potrebno je navesti izrada pametne kartice – studenti) te uz ime i prezime studenta, priložiti potvrdu o plaćanju i navesti na kojoj blagajni želite preuzeti pametnu karticu.

Ako zahtjev za izradu pametne kartice šaljete poštom, možete poslati na jednu od sljedećih adresa:

  • Regionalna jedinica Zagreb, Trg Ante Starčevića 1, 10 000 Zagreb
  • Regionalna jedinica Vinkovci, Ante Starčevića 79, 32 100 Vinkovci
  • Regionalna jedinica Split, Obala kneza Domagoja 8, 21 000 Split
  • Regionalna jedinica Rijeka, Trg kralja Tomislava 1, 51 000 Rijeka
  • Regionalna jedinica Varaždin, Kolodvorska 17, 42 000 Varaždin.

Ako zahtjev predajete na blagajni, iznos od 20 kn (2,65 EUR) potrebno je platiti prilikom preuzimanja pametne kartice.

Napomena za studente koji imaju pametnu karticu

Studenti koji imaju pametnu karticu sa studentskim profilom ne trebaju izrađivati novu, nego s postojećom karticom i potvrdom obrazovne ustanove o statusu redovnog studenta za akademsku godinu 2022/2023. doći na blagajnu gdje će, uz izdavanje novog profila bez naknade, ostvariti pravo na povoljnija putovanja. Profil na pametnoj kartici vrijedi do 30. rujna 2023. godine.

Dodatne informacije možete zatražiti na e-mail: studenti@hzpp.hr

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak i Čazmatrans Prometa:

Općina Lekenik će subvencionirati troškove javnog prijevoza redovitih studenata s područja općine Lekenik u iznosu od 25% cijene mjesečne/polumjesečne studentske karte javnog prijevoza autobusom.

Studenti mogu ostvariti pravo na predmetno subvencioniranje podnošenjem Zahtjeva uz koji moraju priložiti slijedeću dokumentaciju:

  • kopiju osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu izdanu nakon objave obavijesti 
  • potvrda o upisu na fakultet ili učilište u akademskoj godini 2022./23. 

Ispunjen Zahtjev sa traženom dokumentacijom dostavlja se na mail adresu: marijana.komar@lekenik.hr ili osobno u zgradu Općine Lekenik, Zagrebačka 44, Lekenik.

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti POTVRDU samo za jednu vrstu prijevoza.

Svi studenti koji ostvaraju pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 01. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Više vijesti

Lekenik

U prostoru Općine Lekenik u utorak, 26. ožujka 2024. godine, održan je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave: državnim tajnikom Jurom Martinovićem,...

Lekenik

U Lekeniku je 19. ožujka 2024. održana ekološko-edukativna akcija “Dočekajmo rode”. U suradnji sa SOS Dječjim selom Lekenik i Turistička zajednica Općine Lekenik obilježen...

Lekenik

Jednokratna prigodna novčana pomoć – Uskrsnica isplaćivat će se umirovljenicima i korisnicima novčane naknade za starije osobe s mirovinama najviše do 450,00 EUR te...

Lekenik

Općina Lekenik pruža sustavnu podršku promicanju i razvoju civilnoga društva kroz programe dodjele financijskih sredstava, pa tako je i za njihove aktivnosti koje su...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.