Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

S računa obrazovne ustanove i sportskog kluba uzela 800 tisuća kuna! Dio je vratila.

Ilustracija

Postupajući po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao odgovorna osoba jedne obrazovne ustanove s petrinjskog područja, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe, raspolagala s više od 540.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca je vratila na bankovne račune ustanove, dok je za sebe zadržala više od 300.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u istom razdoblju, kao odgovorna osoba ovlaštena za poslove blagajnice jednog sportskog kluba s petrinjskog područja, s bankovnog računa kluba u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe, raspolagala s više od 260.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca je vratila na bankovni račun dok je za sebe zadržala više od 240.000 kuna.

Osumnjičena je zbog počinjenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s...

Iz policijske bilježnice

Policijska uprava sisačko-moslavačka je tijekom mjeseca studenog evidentirala ukupno 27 zapljena droga. Zabilježeno je 13 zapljena marihuane (1306,5 grama), 10 zapljena lijekova koje se...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 30. studenog, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 28. studenog, u noćnim satima, u mjestu Topusko, nepoznati počinitelj je provalo u kuću 47-godišnje vlasnice te ukrao novac.

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.