Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Popovača: Održani 11. Dani meda i pčelinjih proizvoda

U Popovači je u subotu održan središnji program manifestacije ‘Dani meda i pčelinjih proizvoda’. Već tradicionalna, jedanaesta po redu manifestacija održana je u organizaciji Udruge pčelara i medara ‘Lipa’ uz podršku Turističke zajednice Grada Popovače, a u cilju promocije pčelarstva i popularizacije pčelinjih proizvoda na području grada Popovače i općine Velika Ludina.

Uoči ovog, središnjeg dijela manifestacije, program 11. Dana meda krenuo je još 26. rujna uz izložbeno prodajne štandove s ponudom mednog doručka u središtu Popovače i Velike Ludine kao i višednevna edukativna predavanja u osnovnim školama o važnosti pčela kao oprašivača u prirodi i upotrebi meda u prehrani uz podjelu poklon paketa učenicima.

Subotnji program manifestacije ptvoren je stručnim predavanjem Igora Petrovića na temu ‘Problemi u pčelarstvu’. Uslijedilo je pokazno- edukativno ocjenjivanje meda za građanstvo i pčelare pod voditeljstvom prof. Dragana Bubala i prof. Saše Prđun sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Okupljene pčelare i ostale zainteresirane posjetitelje manifestacije pozdravili su predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić, gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet kao i predsjednik Udruge pčelara LIPA Drago Plaščar.

Gradonačelnik je u okviru svog obraćanja izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta ‘Kuća meda’ u Strušcu te najavio nastavak uređenja ovog objekta koji će, naglasio je, zasigurno imati velik značaj za brojne aktivnosti popovačkih pčelara a također i za razvoj turističke ponude na ovom području.

Program manifestacije nastavljen je proglašenjem ovogodišnjih rezultata Senzorskog ocjenjivanja meda i dodjela diploma. Analize su obavljene na Zavodu za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta na 17 uzoraka meda, a najvećim brojem bodova ocijenjen je med od amorfe Željka Miše, koji je proglašen šampionom 11. Dana meda.

REZULTATI XI. SENZORSKOG OCJENJIVANJA MEDA POPOVAČA 2022.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Petrinja

U prostoru petrinjske gradske uprave u petak, 12. travnja 2024. godine gradonačelnica Magdalena Komes održala je sastanak s predstavnicima Pčelarske udruge Petrinja, predsjednikom Predragom...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.