Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Policija razriješila slučaj nestanka osobe s glinskog područja iz 2019. godine

Danas, 4. listopada, u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je izvanredna konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut i voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec prezentirali dovršeno kriminalističko istraživanje o nestanku muške osobe iz 2019. godine.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u suradnji s Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili su složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz čl. 111. t. 2 KZ-a, na štetu tada 89-godišnjeg muškarca.

U sklopu kriminalističkog istraživanja koje je započeto dana 28. prosinca 2019. godine, kada je ova Policijska uprava zaprimila prijavu nestanka tada 89-godišnjeg muškarca s glinskog područja, do rujna ove godine, poduzeto je niz operativnih mjera, dokaznih radnji i vještačenja, kroz koje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak, točno neutvrđenog dana, u razdoblju od 16. do 19. prosinca 2019. godine, došao do obiteljske kuće u mjesto Roviška u kojoj je boravio 89-godišnjak, gdje je nakon verbalnog sukoba, u namjeri da ga ubije, podesnim predmetom zadao više udaraca 89-godišnjem muškarcu, koji je zbog svoje ranjive životne dobi od zadobivenih ozljeda preminuo.

Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja izvršenja kaznenog djela, beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine, pronađeni i izuzeti u sklopu očevida.

Protiv osumnjičenog 29-godišnjaka koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne zbog više drugih kaznenih djela protiv života i tijela, Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena je kaznena prijava.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

U petak, 2. prosinca, na području Kutine, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kod 38-godišnjaka te su pronađene i oduzete...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s...

Iz policijske bilježnice

Policijska uprava sisačko-moslavačka je tijekom mjeseca studenog evidentirala ukupno 27 zapljena droga. Zabilježeno je 13 zapljena marihuane (1306,5 grama), 10 zapljena lijekova koje se...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 30. studenog, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.