Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutina: Prijam kod gradonačelnika Zlatka Babića za Vanju Burmudžiju i Agatu Štajcer

U vijećnici Grada Kutine gradonačelnik Zlatko Babić održao je prijam za Vanju Burmudžiju koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Pointu fightu u starosnoj dobi stariji kadeti, 63 kg te Agatu Štajcer, osvajačicu brončane medalje na Europskom kadetskom prvenstvu u boksu.

Na prijamu su nazočili i njihovi treneri iz Kickboxing kluba Kutina Dalibor Burmudžija, ujedno i Vanjin otac te trener Josip Cerovec  i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Kutine Robert Kolenc.

„Drago mi je što kao gradonačelnik Kutine mogu, u ime Grada Kutine, ali i u svoje osobno čestitati našim sportašima na izuzetno velikim rezultatima koji su postigli u posljednje vrijeme. U nedjelju smo dočekali našega Vanju Burmudžiju koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu održanom u Italiji, a isto tako prije nekoliko mjeseci dočekana je i Agata Štajcer koja je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu. To su stvarno izuzetno vrijedni rezultati i dostignuća što se tiče pojedinačnog sporta kickboxinga, ali opet s druge strane možemo biti ponosni na to što nas je polako Kickboxing klub Kutina na te dobre rezultate nekakvo posljednjih godina i naviknuo. Kao gradonačelnik Grada Kutine zahvaljujem svima njima, i sportašima, i roditeljima i trenerima na dobrim rezultatima.

Želio bih da njihovi dobri rezultati budu motivacija mladima da se bave sportom u gradu Kutini, ne samo kickboxingu nego i ostalim sportovima za koje misle kako će im koristiti te da na posljetku svi kroz sport ne samo da postanu uspješni sportaši, nego i uspješni ljudi.

Grad Kutina ulaže u sportske klubove, sportaše i naše mlade nade i to će raditi i dalje“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Vanja Burmudžija, učenik 1. razreda gimnazije u Kutini izrazio je zahvalnost i oduševljenje dočekom koji mu je pripremljen u Kutini te se raduje i nadolazećim Olimpijskim igrama gdje će kickboxing biti pokazni sport.

Agata Štajcer opisala je kako izgleda klasični trening te kako je tek sada svjesna svojeg uspjeha, kada su se dojmovi slegli te se može posvetiti i školskim obavezama kao učenica Tehničke škole, za zanimanje farmaceuta.

Trener Dalibor Burmudžija opisao je trud koji je potreban da bi se postigli ovakvi rezultati, ali i važnost samog sporta za razvitak djece, te kako zaista ne brine za mlade nade pošto je i dalje velik interes mlađih generacija za kickboxing i box. S druge strane, trener Josip Cerovec je istaknuo kako sredstava za sport nikada dosta, no ipak uz dobru suradnju s Gradom, Zajednicom sportskih udruga  i roditeljima postižu dobre rezultate te se nada kako će svi spomenuti i dalje u budućnosti podržati rad Kluba.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Kutine Robert Kolenc čestitavši za kraj prisutnima rekao je kako se veseli novim uspjesima kutinskih sportaša te ih podsjetio i na važnost formalnog obrazovanja za njihov daljnji put.

Više vijesti

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.