Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Izgradnja prometnice u Romskom naselju na području grada Kutine

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima obišao je pripremne radove na izgradnji prometnice u Romskom naselju kojom će se omogućiti izvođenje geodetskih radova i glavnog projekta buduće prometnice predviđene urbanističkim planom uređenja – UPU-18 (Romsko naselje).

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa svrhom osiguravanja financijske potpore za izradu glavnog projekta za potrebe ishođenja akata za gradnju na područjima naseljenim Romima, uputilo je javni poziv slijedom kojeg su Gradu Kutini odobrena sredstva financijske potpore u iznosu 247.500,00 kn.

Provedbom projekta te izgradnjom ove prometnice u Romskom naselju poboljšat će se povezanost naselja s ostatkom grada i omogućiti pristup stanovnika Romskog naselja novoplaniranom području društvene, stambene i sportsko-rekreacijske namjene.

Izgradnjom ove prometnice uredit će se prostor koji je postao mjesto odlaganja otpada čime će se spriječiti njegovo dalje odlaganje, a time povećati okolišna održivost i smanjiti i okolišna nejednakost naselja u odnosu na ostatak zajednice.
Uz pomoć državnih sredstava Grad Kutina i dalje nastavlja ulaganje u društvenu i komunalnu infrastrukturu Romskog naselja kako bi se povećao stupanj razvoja i izgradnje naselja u dijelu obrazovanja, zdravstvene zaštiti, mogućnostima zapošljavanja te povećanja komunalnog standarda u naselju.

Realizacija ovog projekta od interesa je za širu zajednicu i predstavlja nastavak aktivnosti u smjeru poboljšanja kvalitete suživota te integracije i kulturne autonomije pripadnika Romske zajednice.

Još vijesti

Kutina

U Gradu Kutini prošlog tjedna potpisani su ugovori o dodjeli stipendija studentima za akademsku godinu 2022./2023. Grad Kutina u tu je svrhu osigurao 40.000,00...

SPORT

U Somboru u Srbiji od 15. do 22. siječnja održan je turnir ‘A’ kategorije u boksu za žene ‘Kup nacija 2023’. “Naša Agata Štajcer...

KULTURA

Muzej Moslavine u petak 27. veljače organizira Noć muzeja. I ove godine pripremili su puno iznenađenja za svoje vjerne posjetitelje ove manifestacije. Događaj počinje...

Kutina

Pučkom otvorenom učilištu Kutina dodijeljena je Erasmus akreditacija. Akreditacije dodijeljuje Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a osim Kutine dobilo ju je i još...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.