Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

[FOTO] Održana terenska tematska sjednica Županijske skupštine SMŽ vezana uz obnovu

Danas, 20. listopada, održana je tematska sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke vezana uz provedbu, odnosno realizaciju obnove nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije. Sjednica je terenskog tipa te traje čitav dan kako bi se obišla gradilišta zgrada koje će nakon obnove koristiti desetci tisuća žitelja naše županije.

Okupljanje je započelo u 7 sati u Sisku, te se ubrzo nakon toga krenulo s obilaskom Srednje škole Viktorovac, Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, bivše vojarne u Lađarskoj ulici, prvog učeničkog doma u Sisku, Zavoda za javno zdravstvo i zgrade javne namijene s prostorom za braniteljske udruge u Tomislavovoj ulici, Gimnazije Sisak, te Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku.

Predsjednik Skupštine Mato Fofić

Župan Ivan Celjak

Župan se osvrnuo i na jedan vrlo važan projekt za Sisak i čitavu Sisačko-moslavačku županiju

Celjak napominje kako je Županija do sada s područja obrazovanja obnovila 13 objekata

Obilazak se nastavio u Petrinji, s posjetom Osnovnoj školi Mate Lovraka te Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića, u čijim prostorima se trenutno nalazi i Učiteljski fakultet.

Ravnateljica OŠ Mate Lovraka Petrinja, Ankica Krnjajić Magdić

Ravnateljica napominje kako je u tijeku energetska obnova škole

Ravnatelj OŠ Dragutina Tadijanovića, Davor Miholjević

Župan Celjak napominje kako je upravo OŠ Dragutina Tadijanovića prvi objekt javne namjene na kojemu je izvršena konstruktivna obnova

Profesorica na Učiteljskom fakultetu Odsjeka u Petrinji, Božica Vuić

Župan naglašava kako je bilo izuzetno važno vratiti studente u Petrinju

Obilazak u Petrinji nastavljen je na gradilištu Prve osnovne škole Petrinja, potom posjetom Pulmološkom odjelu, Ambulanti Doma zdravlja u Jabukovcu, Interpretacijskom centru baštine Banovine, Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Nebojanu i Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Gorama.

Za popodne je obilazak organiziran u Glini, u obliku posjeta Domu za starije osobe, Domu zdravlja, te Srednjoj i Osnovnoj školi Glina.

Inače, Sisačko-moslavačka županija u ovom trenutku ima otvorenih 39 gradilišta.

Još vijesti

SMŽ

U četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, održana je sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Tako je tijekom Aktualnog sata vijećnika Srećka Telara zanimao projekt „Pun...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 15. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. U nastavku donosimo snimku Aktualnog sata sjednice i fotogaleriju.

Petrinja

Grad Petrinja donio je u prosincu prošle godine Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje. Radove za opće dobro...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.