Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Druga RangerRUN utrka u Parku prirode Lonjsko polje očarala natjecatelje

U očuvanoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje 1. listopada održana je druga RangerRUN utrka, utrka koja promiče zaštitu prirode i budi svijest o očuvanju prirodnih ljepota.

I ovoga puta Lonjsko polje očaralo je mnoge trkače iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Start utrke bio je u Krapju – selu graditeljske baštine, na Stazi graničara koja prolazi pokraj pašnjaka s izvornim pasminama Lonjskog polja, posavskih konja, turopoljskih svinja i slavonsko srijemskih podolskih goveda, pokraj ornitološkog rezervata Krapje đol, pored rijeke Save i tradicionalnih stoljetnih drvenih kuća.

RangerRUN organiziran je u dvije kategorije, muškoj i ženskoj te na tri staze: Junior, Rekreativna i SavaRUN.

Pobjednik SavaRUN-a na stazi od 12,7 km je Saša Horvat, dok je u ženskoj kategoriji prva u cilju bila Ivanka Zelenika.

Na Rekreativnoj stazi od 6,4 km i ove godine pobjedu je odnio Alen Stančić u muškoj te Ivana Zeljko u ženskoj kategoriji, dok su pobjednici Junior staze od 1,9 km bili Petar Šalaj i Larisa Herceg.

Pobjednici su i ove godine ostali oduševljeni bogatim nagradama i startnim paketima sponzora: Studenac Lipik – Studena, PIK Vrbovec plus, Decathlon, Hermes International d.o.o. – Dida Boža, Milsing d.o.o. – Natural Wealth, Lipa Mill – Mar mar d.o.o., Pivovara Daruvar, Olival, Almagea, OPG Vrabec, Vinarija Florijanović, Pivovara Slavonica, Jadran tvornica čarapa, Udruga mladih Krapje, OPG Šoronda, Vinarija Tomac, Pčelarska udruga Metvica Novska, OPG Grgić.

Po završetku utrke svi su trkači nastavili druženje uz bend Rockeri i specijalitete Funky food-a, a oni kreativnog duha sudjelovali su na jesenskoj radionici Hrvatskog fotosaveza.

Cijelo vrijeme utrku su vjerno nadgledali članovi Hrvatske gorske službe spašavanja ispostava Novska te vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac, a iznenađenje utrke bili su kostimirani povijesni graničari na stazi čime je ovaj sportski spektakl dobio dodatni povijesni element.

Organizatori su najavili da će RangerRUN biti organiziran i iduće godine.

Foto: Hrvatski fotosavez

Još vijesti

Martinska Ves

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u podizanje standarda u školama u kojima je osnivač. Bolji uvjeti za boravak u školi osigurani su i u...

SMŽ

“Drage naše umirovljenice i umirovljenici, Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije samo je jedan, mali dio poštovanja i zahvalnosti, koji mi, nasljednici i korisnici plodova vašeg...

Petrinja

Premijer Andrej Plenković danas je, tijekom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, uručio 21 ugovor iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti bespovratnih sredstava gradovima i općinama s...

Petrinja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je obišao Petrinju i Sisak, gradove koji su teško stradali u potresu prije gotovo dvije godine. S članovima Vlade...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.