Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

U petak, 23. rujna, oko 19 sati, na petrinjskom području u mjestu Brest Pokupski, na mostu preko rijeke Kupe na kojem se vrše radovi, gdje se promet upravlja uređajima za davanje svjetlosnih znakova i prometuje jednom prometnom trakom, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,09 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, upravljao 37-godišnjak iz Petrinje. On je uslijed neprilagođene brzine udario u automobil koji je usporavao ispred njega, a koje je od siline udarca udario u automobil ispred koje je bio zaustavljen. Do otriježnjenja smješten je u prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21 sat, prometnu nesreću s materijalnom štetom na području Popovače u mjestu Donja Vlahinička, izazvao je 30-godišnjak s područja Popovače. On je traktorom kutinskih registracija prešao preko djela kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je udario u propisno parkirani automobil kutinskih registracija koji je od siline udarca odbačen u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,02 promila, a zbog počinjenih prekršaja bit će mu izdan obavezni prekršajni nalog.

Sljedećeg dana, oko 18 sati, u ulici Matije Antolca u Petrinji, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 27-godišnjak iz Petrinje. On je pod utjecajem alkohola od 2,37 promila upravljao automobilom sisačkih registracija s kojim je prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio u dovodni kanal po kojem se nastavio kretati te udario u prometni znak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozači su smješteni u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja protiv njih slijedi Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 25. rujna, oko 2 sata, u ulici Josipa Nemaca u Petrinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak s petrinjskog područja pod utjecajem alkohola od 1,51 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je uslijed neprilagođene brzine po ulasku u zavoj, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku, udario u ivičnjak te sletio na nogostup i biciklističku stazu. Do otriježnjenja je smješten u prostoriju nadležne policijske postaj, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

U petak, 2. prosinca, na području Kutine, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kod 38-godišnjaka te su pronađene i oduzete...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s...

Iz policijske bilježnice

Policijska uprava sisačko-moslavačka je tijekom mjeseca studenog evidentirala ukupno 27 zapljena droga. Zabilježeno je 13 zapljena marihuane (1306,5 grama), 10 zapljena lijekova koje se...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 30. studenog, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.