Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U jesenskom upisnom roku u srednjim školama u našoj županiji preostala su još 302 slobodna mjesta

Nakon ljetnog upisnog roka, 20. kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše Sisačko-moslavačke županije, pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

U sisačkoj Gimnaziji slobodno je 13 mjesta u Jezičnoj gimnaziji, 12 mjesta u Općoj gimnaziji te 9 mjesta u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji. Industrijsko-obrtnička škola u Sisku je u potrazi za jednim autolimarom te dva bravara dok Srednja škola Glina traži još 14 ekonomista i jednog elektromehaničara.

U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici ostalo je 13 slobodnih mjesta za smjer ekonomist, 13 slobodnih mjesta za smjer opća gimnazija, 15 slobodnih mjesta za smjer stolar te 12 slobodnih mjesta za smjer šumarski tehničar. Srednja škola Novska traži još 9 bravara, jednog prodavača, šest stolara i jednog vodoinstalatera.

Srednja škola Petrinja je tako u jesenskom roku u potrazi za pet cvjećara, 10 mesara, četiri srednjoškolca za Opću gimnaziju, četiri pomoćna voćara-vinogradara-vinara te 17 prehrambenih tehničara.

Srednja škola Topusko je u potrazi za još pet automehaničara, pet instalatera kućnih instalacija, četiri konobara, četiri slastičara te pet turističko-hotelijerskih komercijalista. U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku slobodno je 11 mjesta za smjer konobar te 10 mjesta za smjer prodavač. U Strukovnoj školi u Sisku traže još dva krojača, tri pomoćna cvjećara, jednog pomoćnog krojača, dva pomoćna pekara i dva pomoćna stolara kao i jednog stolara. U Tehničkoj školi u Sisku ostalo je još 11 slobodnih mjesta, sedam za smjer ekološki tehničar te četiri mjesta za smjer tehničara za elektroniku. U Glazbenim školama Frana Lhotke u Sisku i Glazbenoj školi Novska preostalo je 58 slobodnih mjesta.

Srednje škole u Kutini, prema dostupnim podacima, nemaju slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

Prijave obrazovnih programa u jesenskom roku završit će 25. kolovoza, kada će i započeti ispis prijavnica, dok će dan kasnije, 27. kolovoza biti objavljene konačne ljestvice poretka.

Još vijesti

OBNOVA

Na prošlotjednom Aktualnom satu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak naveo je kako je u tijeku obnova Nove interne u krugu Opće bolnice...

KORONAVIRUS

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je raspored cijepljenja protiv zarazne bolesti COVID-19. Ovaj plan cijepljenja odnosi se na docjepljivanje varijantnim cjepivom samo prethodno...

KORONAVIRUS

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla tri dana imamo četrdeset i devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, stoji u izvješću Stožera objavljenom u...

VIJESTI

Hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Svetište Majke naših stradanja u Goru održano je u subotu 24. rujna. Uz domaće župljane te hodočasnike iz cijele...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.