Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak: Priprema se otvaranje novog vrtićkog odjela Cvrčak

Donošenje odluke koja omogućuje otvaranje novog područnog odjela Dječjeg vrtića Sisak Stari u Splitskoj ulici na Zelenom brijegu, bila je jedina točka dnevnog reda elektroničke sjednice Gradskog vijeća Grada Siska. Ovu su odluku podržali SDP i nezavisni vijećnici dok su vijećnici HDZ-a i Domovinskog pokreta bili suzdržani. Novi područni odjel Cvrčak, koji će se prostirati na oko stotinu kvadrata, proširit će već od jeseni vrtićki kapacitet na području grada Siska za jednu odgojnu skupinu. Prostor se sastoji od sobe dnevnog boravka, blagovaonice, prostora za dnevni odmor i sanitarnog čvora, u potpunosti je opremljen i zadovoljava sve zahtjeve Državnog pedagoškog standarda. U novom područnom odjelu bit će oko 20 djece, a planirano je i zapošljavanje dodatna 3 odgojitelja.

Elektronička sjednica je održana zbog hitnosti, kako bi se prije jeseni ishodila suglasnost nadležnog Ministarstva za rad novog odjela, tvrde vladajući u objavi na stranicama Grada Siska.

Na održavanje elektroničke sjednice priopćenjem za javnost reagirao je oporbeni HDZ:

“Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček predložila je jednu jedinu točku dnevnog reda za sjednicu Gradskog Vijeća, ali ne za fizičku sjednicu već online, što je suprotno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Siska. 

Naime, sjednicu koja se održava elektroničkim putem moguće je sazvati u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje trenutačno ugrožava pravni poredak, život, zdravlje ili sigurnost stanovništva te imovinu veće vrijednosti. Postavlja se pitanje je li u ovom slučaju jedino što je bilo ugroženo mirni godišnji odmor gradonačelnice? Gorenje otpada više od mjesec dana u Sisku ili veći broj neupisane djece u sisačkim vrtićima, nisu važna tema kao što je more i uživanje u ljetnim radostima. 

Kristina Ikić Baniček na ovaj način ponovno izbjegava suočiti se uživo s pitanjima vijećnika, jer na njih nema odgovor ili nije povoljan za njenu poziciju? Podsjetimo, gradonačelnica još uvijek nije dostavila HDZ-ovom vijećniku Tomislavu Kralju podatke o suradnji GOS-a i tvrtke Royal Media.

Dok gradonačelnica prima plaću, a potvrđuju zaposleni iz gradske uprave da je na moru, drugi i dalje idu na posao i svakodnevno se susreću s problemima u gradu koji se ne rješavaju već godinama i svoju teško zarađenu plaću troše na veće račune za komunalije, a ne suncobran i ležaljku.

Jedina točka dnevnog reda ove elektroničke sjednice je upisivanje novog područnog odjela Cvrčak, DV Sisak Stari, na adresi Splitska 1, Sisak koja otkriva tek da se proširuje na novi prostor na adresi Splitska 1 u Sisku. Bez obrazloženja, u čiji objekt, pod kojim uvjetima, za koliko novaca je zakupljen prostor i ono najvažnije udovoljava li uopće taj objekt standardima potrebnima za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja?

Kad gradonačelnica koja bi prva trebala štiti najmlađe, šuti o ovako iznimno važnoj temi kao i o tome da je ostao veći dio neupisane djece pa se ide na proširenje djelatnosti u nečiju privatnu kuću, kako očekivati da odgovorno i transparentno upravlja ovim gradom?”, zaključuju u priopćenju.

„Odgovorno smo pristupili hitnoj problematici rješavanja problema jer ćemo u područnom odjelu Cvrčak smjestiti dio neupisane djece“, izjavio je na ovu temu predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović.

U cilju proširenja vrtićkih kapaciteta, i u vrtiću Različak uskoro se otvara prostor za još jednu odgojnu skupinu. U tijeku je projektiranje dogradnje za šest odgojnih skupina u Različku, bit će izgrađen i novi vrtić za 135 djece u Galdovu, a nova dogradnja projektira se i za vrtić u Capragu, stoji u objavi na stranicama Grada.

Još vijesti

Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade...

KULTURA

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2023. godini je sisački autor Branko Tompić sa zbirkom poezije na kajkavskom dijalektu ”Peme jemput”,...

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

Sisak

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije –Sisak u suradnji s Policijskom upravom Sisačko-moslavačke županije jučer je u prijepodnevnim satima provela akciju u sklopu obilježavanja  Europskog tjedna...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.