Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Privode se kraju radovi na projektu uređenja poučne staze “Crkveni jarak” na Moslavačkoj gori

Od ovoga ljeta Moslavačka gora postaje bogatija za još jednu uređenu poučnu stazu koja će, posjetiteljima ovog prirodnog i kulturnog bogatstva, ponuditi najvažnije informacije o zdanjima koja se nalaze na Moslavačkoj gori.

Radovi na projektu uređenja poučne staze “Crkveni jarak” bliže se samom kraju, stoga su radove obišli gradonačelnik Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika i direktorica TZ-a Ivana Grdić, direktor RA Mrav Tomislav Kojundžić, voditelj Odsjeka za  razvoj i upravljanje projektima Eldar Obralić, kao i predstavnici Hrvatskih šuma.

„Obišli smo radove na lokaciji Moslavačka gora, tu je nova poučna staza koju smo radili u partnerstvu s Hrvatskim šumama. Ovo sve je financirano iz Europskih fondova, konkretno iz Europskog poljoprivrednog fonda, a projekt uređenja Poučne staze „Crkveni jarak“ prvi je u nizu projekata u sklopu inicijative turističkog razvoja Moslavačke gore“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Projekt je, u suradnji s Razvojnom agencijom MRAV i Turističkom zajednicom grada Kutine, prijavljen na natječaj za provedbu podmjere 8.5. “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ – provedba tipa operacije 8.5.2 “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”. „Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Gradu Kutini projekt uređenja poučne staze “Crkveni jarak” na Moslavačkoj gori te je sklopljen ugovor o financiranju u iznosu od 699.245,59 kn.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 709.052,81 kn. Prezentacija poučne staze „Crkveni jarak“  za posjetitelje i medije planirana je krajem rujna.

Otvorenje staze obilježit će se šetnjom od Jezera Mikleuška do najvišeg vrha Humka, uz obilazak arheološkog lokaliteta Bele Crkve i Visa (vidikovca), poručili su iz Turističke zajednice grada Kutine.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.