Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Počinje rekonstrukcija i izgradnja Srednje škole Petrinja na novoj lokaciji

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sudjelovao je na Javnom predstavljanju rekonstrukcije Srednje škole Petrinja čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija.

Srednja škola Petrinja bila je smještena u povijesno zaštićenoj zgradi u središtu grada Petrinje, a tijekom potresa teško je stradala. Školu pohađa oko 240 učenika u smjerovima opća gimnazija, prehrambeni tehničar, veterinarski tehničar, mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar. Nastava za učenike je privremeno organizirana u OŠ Mate Lovraka Petrinja, a zajmom Svjetske banke uskoro počinje rekonstrukcija i izgradnja škole na novoj lokaciji.

Naime, 2021. godine tvrtka Gavrilović d.o.o. donirala je školi objekt u sjevernom dijelu grada Petrinje, na lokaciji koja se dosad nalazila u krugu tvornice Gavrilović.

“Prije otprilike godinu dana susreli smo se s brojnim izazovima kada smo preuzeli dužnost u županijskoj upravi. Jedan od izazova je bio isto tako osiguranje financijskih sredstava za prenamjenu objekta koji je tvrtka Gavrilović darovala Srednjoj školi Petrinja.

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dogovorili smo proširenje zajma Svjetske banke s Zagrebačke županije na Sisačko-moslavačku županiju i na taj način smo osigurali sredstva za izgradnju nove Ekonomske škole u Sisku i za prenamjenu spomenutog objekta u školski objekt.

Nova škola imat će ukupno 4300 m2, od toga 1900 m2 je nova dvorana, a 2400 m2 je školski objekt. U studenome očekujemo početak radova, u tijeku je nabava za izvođenje radova, a završetak radova očekujemo krajem 2023. godine. Važno je osigurati učenicima što kvalitetnije uvjete za nastavu, isto tako i nastavnicima što kvalitetnije uvjete kako bi mogli prenositi znanje na naše učenike“, rekao je župan Celjak uz kojeg je na predstavljanju bio i zamjenik Mihael Jurić.

Javnom predstavljanju projekta rekonstrukcije Srednje škole Petrinja nazočila je i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes koja ističe:

“Vjerujem kako ovakve obrazovne institucije imaju budućnost i da nam trebaju kapaciteti za upis školaraca i osnovnih i srednjih škola, a na čemu u suradnji s Sisačko-moslavačkom županijom i Ministarstvom aktivno radimo”.

Škola će imati 26 prostorija, uključujući učionice i praktikume, a radovima na školi posebno je zadovoljan i ravnatelj SŠ Petrinja, Milan Orlić koji ističe: “Nova škola zadovoljava sve naše potrebe za rad strukovne škole i gimnazije. Jedva čekamo da novi objekt krene s radovima i da što se prije uselimo”.

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila 12 objekata na području obrazovanja, od toga 6 objekata na području grada Petrinje.

“Dobrom dinamikom napreduju i radovi na izgradnji I. osnovne škole Petrinja i nadamo se da ćemo u najkraćem mogućem roku izgraditi Srednju školu na radost svih Petrinjaca i Petrinjki, a najviše na zadovoljstvo naših učenika”, zaključio je župan Celjak.

Još vijesti

Petrinja

U dvorani za sastanke petrinjske gradske uprave u ponedjeljak, 26. rujna 2022. održano je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Javnog poziva za...

OBNOVA

Na prošlotjednom Aktualnom satu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak naveo je kako je u tijeku obnova Nove interne u krugu Opće bolnice...

KORONAVIRUS

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je raspored cijepljenja protiv zarazne bolesti COVID-19. Ovaj plan cijepljenja odnosi se na docjepljivanje varijantnim cjepivom samo prethodno...

KORONAVIRUS

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla tri dana imamo četrdeset i devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, stoji u izvješću Stožera objavljenom u...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.