Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja: Most preko Petrinjčice postaje Most volontera

Grad Petrinja poziva građane i volontere na svečano postavljanje ploče s novim nazivom mosta preko Petrinjčice koje će se održati u srijedu, 10. kolovoza u 9 i 30h.

“Poštovani građani grada Petrinje i dragi volonteri,

naš mali grad velikog srca kroz svoju je povijest doživio brojne nedaće. Posljednja koja nas je snašla bio je razorni potres koji ga je ranio možda najteže do sad. Međutim, taj potres ujedno nam je donio i erupciju ljubavi, dobrote, solidarnosti i nesebične pomoći. Kako to inače u životu biva, nevolja je iznjedrila ono najbolje u ljudima, poslala nam brojne prijatelje, znane i neznane, koji su nam pohitali u pomoć. Brojni volonteri došli su u grad koji konstantno podrhtava pružiti pomoć potrebnima.

Gradsko vijeće Grada Petrinje na prijedlog Inicijative građana Petrinjsko Proljeće 05. svibnja 2022. donijelo je Odluku o promjeni imena mosta preko rijeke Petrinjčice koji će dobiti novi naziv – Most volontera.

Bit će to trajni spomen na nesebičnu ljubav i solidarnost kojom smo bili preplavljeni nakon potresa kao i znak naše duboke i trajne zahvalnosti svakom pojedinom volonteru koji je pomagao našem unesrećenom Gradu i njegovim stanovnicima.

Svečano postavljanje nove ploče održat će se 10. kolovoza 2022. u 09:30 sati. Svi ste pozvani svojom prisutnošću uveličati ovaj svečani čin.

Dragi volonteri, kako je nemoguće formalno pozvati svakog ponaosob, upućujemo ovaj javni poziv kojim vas pozivamo da osobnim dolaskom prihvatite ovaj simbolični čin zahvale koji vam od srca iskazujemo i ujedno s nama proslavite Dan grada Petrinje i njegovog zaštitnika sv. Lovru.”

Još vijesti

Petrinja

Koncert Maje Šuput označio je završnicu proslave Dana grada Petrinje i blagdana svetog Lovre, zaštitnika Petrinje. Poznata pjevačica na Gradskom kupalištu okupila je nekoliko...

FOTO

Grad Petrinja i njeni građani danas slave svoj dan – 782. rođendan Petrinje. Također, ovaj dan se slavi i kao dan zahvalnosti Bogu i...

Petrinja

Petrinja danas slavi Lovrenčevo – Dan grada Petrinje i blagdan Svetog Lovre, zaštitnika grada. Tim povodom jučer je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća grada...

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.