Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novska: Ljetni gaming kamp za djecu ponovo otvorio svoja vrata

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ovih je dana otvorio vrata svog ljetnog gaming kampa za djecu. Novih 22 polaznika u samo sedam dana napravit će svoju vlastitu videoigru, dobro se zabaviti i steći neke nove uspomene.

Tim inkubatora PISMO zajedno sa polaznicima već radi na novim videoigrama, a organizatori su i više nego zadovoljni sa zainteresiranošću djece i roditelja za kamp.

Sisačko-moslavačka županija i Novska domaćini su djeci iz svih krajeva Hrvatske koja dolaze učiti i steći temeljna znanja jednog od zanimanja budućnosti – izrađivanja videoigara.

Prema riječima organizatora, boravak u kampu je koncipiran tako da uključuje različite aktivnosti. Svaki dan započinje tjelovježbom, potom slijedi nastava iz gaminga, zatim odmor, a popodnevne aktivnosti su svaki dan različite. Polaznici rade na vrhunskoj tehnologiji i studijima koje nudi inkubator PISMO, uče o robotici i microbitima, uče snimati, montirati streamati u inkubatoru IDI, ali idu i u prirodu, pa je tako uključen i izlet u Park prirode Lonjsko polje i posjeta međunarodnom izviđačkom kampu DUPIN.

Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole.

Organizacijom ovakvog programa, ali i nizom drugih edukacija iz područja gaming industrije, ovaj inkubator specijaliziran za industriju videoigara, ponovno potvrđuje status predvodnika edukacija iz ovog sektora.

Podsjećamo, prvi kamp održan je u srpnju, a za prvih 10 prijavljenih u oba kampa, Sisačko-moslavačka županija osigurala je sufinanciranje boravka.

U provedbi programa kao i samoj organizaciji kampa, inkubatoru PISMO powered by A1, Razvojnoj agenciji SIMORA, te Sisačko-moslavačkoj županiji pridružili su se i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Još vijesti

Novska

Uzbudljiva konferencija “Invest in Novska” urganizirana je u suradnji Grada Novske, Razvojne agencije Grada Novske i časopisa “Lider“. Konferencija je privukla predstavnike Vlade, udruženja,...

Novska

Mali rehabilitacijski centar Osnovne škole Novska od danas je proširen za dodatni prostor u područnoj školi Stari Grabovac u kojem će se nalaziti senzorna...

Novska

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA i Poduzetnički inkubator PISMO, uz podršku mnogih, drugu godinu za redom organizira ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj....

Novska

Grad Novska u suradnji sa Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH) poziva sve uzgajivače svinja da se odazovu na predavanje na temu prevencije...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.