Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novska: Ljetni gaming kamp za djecu ponovo otvorio svoja vrata

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ovih je dana otvorio vrata svog ljetnog gaming kampa za djecu. Novih 22 polaznika u samo sedam dana napravit će svoju vlastitu videoigru, dobro se zabaviti i steći neke nove uspomene.

Tim inkubatora PISMO zajedno sa polaznicima već radi na novim videoigrama, a organizatori su i više nego zadovoljni sa zainteresiranošću djece i roditelja za kamp.

Sisačko-moslavačka županija i Novska domaćini su djeci iz svih krajeva Hrvatske koja dolaze učiti i steći temeljna znanja jednog od zanimanja budućnosti – izrađivanja videoigara.

Prema riječima organizatora, boravak u kampu je koncipiran tako da uključuje različite aktivnosti. Svaki dan započinje tjelovježbom, potom slijedi nastava iz gaminga, zatim odmor, a popodnevne aktivnosti su svaki dan različite. Polaznici rade na vrhunskoj tehnologiji i studijima koje nudi inkubator PISMO, uče o robotici i microbitima, uče snimati, montirati streamati u inkubatoru IDI, ali idu i u prirodu, pa je tako uključen i izlet u Park prirode Lonjsko polje i posjeta međunarodnom izviđačkom kampu DUPIN.

Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole.

Organizacijom ovakvog programa, ali i nizom drugih edukacija iz područja gaming industrije, ovaj inkubator specijaliziran za industriju videoigara, ponovno potvrđuje status predvodnika edukacija iz ovog sektora.

Podsjećamo, prvi kamp održan je u srpnju, a za prvih 10 prijavljenih u oba kampa, Sisačko-moslavačka županija osigurala je sufinanciranje boravka.

U provedbi programa kao i samoj organizaciji kampa, inkubatoru PISMO powered by A1, Razvojnoj agenciji SIMORA, te Sisačko-moslavačkoj županiji pridružili su se i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Više vijesti

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani temeljem Javnog poziva kojim...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

Novska

TECE Industrial d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Novska pokreće investiciju vrijednu 25 milijuna eura koja će se prostirat na 10 ha te planira otvoriti 150...

Novska

U ponedjeljak 4. ožujka, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa svojim...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.