Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

FANI – Festival alternativnog i nezavisnog izričaja od 2. do 4. rujna u Kutini

Pučko otvoreno učilište Kutina vas poziva na FANI – Festival alternativnog i nezavisnog izričaja koji se održava od 2. do 4. rujna. Na sva događanja je ulaz BESPLATAN.

Petak, 2. 9. 2022. u 20:30h

Koncert „DO TU“

Pozornica ispred POU Kutina, u slučaju kiše Dom kulture.

Do Tu bend lokalni je glazbeni sastav koji je u svoje dvije godine djelovanja svirao kao predgrupa raznim estradnim zvijezdama (Gibonni, Silente, Neda Ukraden…). Bend se sastoji od petero članova koji svoju ulogu shvaćaju ozbiljno i naravno u kojoj uživaju.

Mladi lokalni band je svoju priču krenuo u rock žanru no uz češće angažmane repertoar se proširio. Sada je to band koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, te osim odličnih rock izvedbi svira i pop, narodnu i zabavnu glazbu naših prostora.

Subota, 3. 9. 2022. u 18h

Izložba MANE MEI: “DISTRAKCIJA APSTRAKCIJOM”

Arcus club

Izložba radova street art i grafiti umjetnika Marija Miličića, poznatog pod pseudonimom MANE MEI: “DISTRAKCIJA APSTRAKCIJOM”

Vizualni umjetnik, aktivni sudionik hrvatske grafiti i street art scene koji djeluje pod raznim pseudonimima. Od 2014. godine djeluje pod pseudonimom Mane Mei te je pod tim imenom imao četiri samostalne i nekoliko grupnih izložbi te izradio veliki broj murala (od kojih su neprepoznatljiviji “Oj budi svoj”, “Budi čovjek”, “Osmijeh na licu uljepšava ulicu” i drugi) i akcija vezanih uz uličnu umjetnost, kako u Zagrebu i Hrvatskoj, tako i u regiji (a i šire).

Subota, 3. 9. 2022. u 18:30h

Radionica izrade naljepnica (Stickera)

Park ispred POU Kutina

Radionica izrade naljepnica pomoću samoljepljivih folija – polaznici će se upoznati s različitim tehnikama izrade naljepnica, kao nezaobilaznim dijelom street art kulture, koje su zbog svoje jednostavnosti apliciranja najpopularniji oblik izražavanja u uličnoj umjetnosti. Polaznicima će se pokazati kako da željeni motiv prenesu na foliju te ga pomoću skalpela/škarica izrezuju.

Svoje naljepnice izrađene tokom radionice, polaznici će moći uzeti si za uspomenu.

Radionicu vodi umjetnik Mario Miličić, poznat pod pseudonimom MANE MEI

Subota, 3. 9. 2022. u 20:30h

koncert „STARE P. – TRIBUTE TO KUD IDIJOTI“

predgrupa „Driven by Authority“ (pozornica ispred POU Kutina, u slučaju kiše Dom kulture)

Pozornica ispred POU Kutina, u slučaju kiše Dom kulture.

Vokalno-instrumentalni ansambl “STARE P.”  iz Zagreba u sastavu Plajo, Kic i Micika, koji interpretira barockne obrade legendarnih i poznatih pjesama iz vremena inicijacije KUD IDIJOTA u najozbiljniju punk ložionu na Balkanu. „Grupa na koju se lože svi odsvirala je fenomenalan nastup pa su čak i najveći protivnici cover bendova kapitulirali“, riječi su to Dr. Frica iz legendarnih Kud Idijota koji fanatično podržava naš projekt. Stoga nema razloga da iz prve ruke ne poslušate kako se nekad prašio najbolji punk-rock  na ovim prostorima.

Predgrupa Driven by Authority je eksperimentalni hardcore punk band nastao uslijed pandemijskog lockdown-a. Pjesme se mogu povezati sa žešćim punkom iz 80ih, slično bendovima poput Poison idea, Wetern addiction, Doc hammer, New Mexican disaster squad,…

Nedjelja, 4. 9. 2022. u 18h

Predstava „OBAVEZA“

Dom kulture

– neverbalna fantazija –

OBAVEZA je predstava koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima u maniri suvremenog cirkusa. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život. Inspirirana vizionarskom dramom Jeana Giraudouxa “Luđakinja iz Chaillota”, OBAVEZA postavlja jednu usamljenu ženu protiv masovnog zla. Naša je junakinja utjelovljenje nevinosti: krhka, naopaka, djetinjasta, čista. Ona čini sve što je moguće ne bi li pobjegla vanjskoj sili koja je počinje progoniti, rušeći polako ali sigurno dijelove svijeta koji je sebi stvorila i u kojem je dotad sretno živjela. Bori se s neumoljivom silom bez ijedne izgovorene riječi – pokret je njen jezik i njeno oružje. Sukob je to koji se s vanjskog plana prenosi i na unutarnji život ljudski.

“Vidite i sami – ništa lakše! Sve što je bilo potrebno da bi ovo svjetsko ludilo slomilo svoje očnjake bila je samo jedna razumna žena. ” (Iz “Luđakinje iz Chaillota”)

Predstava je 2022. dobila Nagradu Žirija građana za najbolji zvuk i glazbu u predstavi na 25. Art Trema Festu u Rumi, Srbija, te Specijalnu nagradu žirija na 15. MonoACT Međunarodnom festivalu u Peći, Kosovo.

Predstava “Obaveza” je autorski projekt Lee Delong i Nikoline Majdak

Produkcija: Cirk Pozor 2021.

Redateljica: Lee Delong

Izvodi: Nikolina Majdak

Glazba: Lucija Stanojević

Čovjek u odijelu: Mario Miličić

Dizajn svjetla: Andrija Santro

Dizajn plakata i vizuala: Jasmina Dupalo

Fotograf: Ivan Marenić

Nedjelja, 4. 9. 2022. u 20h

Dokumentarni film „LIAM GALLAGHER OSOBNO“

Kino dvorana

IZVORNO IME: Liam Gallagher: As It Was

REDATELJ: Gavin Fitzgerald, Charlie Lightening  ŽANR: dokumentarni film

TRAJANJE FILMA: 85 min  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: Velika Britanija

SADRŽAJ:

Iskrena i emotivna priča o tome kako je jedan od najuzbudljivijih frontmena rock’n’rolla od vrtoglavih visina u vrijeme hitova grupe Oasis poput Champagne Supernove došao na loš glas i spao na život prepun ogorčenosti i pravnih bitki. Počevši ispočetka sâm, Liam riskira sve kako bi ostvario najveći rock’n’roll povratak svih vremena.

Redatelji Charlie Lightening i Gavin Fitzgerald pozivaju nas iza pozornice kako bismo bez restrikcija dobili uvid u život jednog od najpopularnijih i najkarizmatičnijih umjetnika njegove generacije.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.