Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prodaja proizvoda s područja naše županije u srcu Dubrovnika od 03.-08.srpnja 2022.

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Gradom Dubrovnikom narednih dana predstavit će se turistima proizvodima iz sisačko-moslavačkog kraja.

Uoči najveće ljetne kulturne manifestacije – Dubrovačkih ljetnih igara, štand s proizvodima nalazi se u samom srcu Grada, ispred Palače Sponza.

Rezultat je to inicijative župana Ivana Celjaka koji je prilikom sastanka s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem istaknuo želju promocije poljoprivrednih proizvoda, proizvođača s područja naše županije, u srcu sezone.

Dubrovčani su pokazali veliko srce i u vrijeme razornih potresa, a ovo je samo jedan dio suradnje koja se ostvarila u cilju pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

O inicijativi se oglasio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković:

“Nakon razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije kada su brojne obitelji ostale bez svojih domova, a korona kriza dodatno oslabila poslovanje i gospodarstvo dogovorio sam sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom konkretan model pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja.

Slijedom navedenog Grad Dubrovnik je omogućio obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s područja Sisačko-moslavačke županije prodaju njihovih proizvoda ispred Palače Sponza u periodu od 3. do 8. srpnja 2022. godine.

Stoga pozivamo sve da kao izraz pomoći i solidarnosti podrže ovu inicijativu.”

Proizvode predstavljaju i prodaju zaposlenici Punog cekera – županijske zadruge, a namjera je da se proizvodi s našeg područja i ubuduće promoviraju diljem Hrvatske u vrijeme najznačajnijih događaja.

Podsjetimo, ovog proljeća i na Splitskoj rivi su naši cvjećari s područja SMŽ u organizaciji Udruženje obrtnika Sisak uz potporu Sisačko-moslavačke županije prodavali svoje proizvode, a sada nove prilike stižu i u Dubrovniku.

“Ovo je još jedna konkretna pomoć Sisačko-moslavačke županije obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s područja županije. U tom smjeru idemo i dalje” – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

EMISIJE

U srijedu, 13. ožujka u emisiji Srijedište ugostili smo predsjednicu Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije, Ivanku Čačić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.