Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Požar otvorenog prostora na području Rajića

Požar otvorenog prostora na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan. Gasi ga 40 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te DVD-a: Jasenovac,Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik, izvjestili su u nedjelju, 03.srpnja 2022. iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije, a nakon što je jučer sudjelovao u gašenju jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8.„Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 ha. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage.

Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Podsjetimo, dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14:00 sati u JVP Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

Još vijesti

EMISIJE

U prvoj emisiji „Čuvarkuća“, u ovoj godini, upoznajemo se s Odredom izviđača Zelena patrola Rajić. Rad udruge, a posebno projekte kojima je cilj ukazati...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.