Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Bespovratna sredstva za razvoj poduzetništva na području grada Petrinje

Ponovljeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinju – 2. faza“, vrijedan 115 milijuna kuna, zatvoren je u utorak 28. lipnja 2022. Zaprimljene su ukupno 202 prijave kojima su poduzetnici iz Petrinje zatražili nešto više od 160,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte koje su pripremili.

Novi Poziv raspisan je kako bi se sredstva iz Intervencijskog plana Grada Petrinje koja su ostala neiskorištena za javne projekte grada, a radi opravdanih razloga, upotrijebila za razvoj poduzetništva u razdoblju do kraja 2023. godine. Poziv nije namijenjen obnovi od potresa, već je raspisan u skladu s dugoročnim programom društvene i gospodarske revitalizacije područja i jačanju gospodarske aktivnosti. – priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Osim što je početna vrijednost raspoloživih sredstava podignuta s 15 na 115 milijuna kuna, petrinjski poduzetnici natječu se kvalitetom projekata bez obzira na redoslijed zaprimanja projekata. Podsjetimo, u ožujku 2022. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU poništilo je 15,7 milijuna kuna vrijedan poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinju – 2. faza“, raspisan u modalitetu trajnog poziva, a koji se zbog velikog interesa poduzetnika pretvorio u najbrži prst pa su raspoloživa sredstva zatražena u prve dvije sekunde.

Da se nastavilo s pozivom, o projektima koji će se financirati odlučivale bi milisekunde, a raspoloživo bi bilo gotovo 8 puta manje bespovratnih sredstava nego što je to sada slučaj.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak zatražila je potom od Ministarstva financija i Vlade Republike Hrvatske povećanje alokacije u iznosu od 100 milijuna kuna, što je i odobreno na 111. sjednici Vlade, održanoj u travnju.

Poništenje poziva, povećanje iznosa i promjena modaliteta poziva u privremeno otvoreni omogućili su tako da svi mali i srednji poduzetnici s područja Petrinje, koji se prijave i ispunjavaju kriterije kvalitete, imaju jednak tretman, a ne da financiranje projekata ovisi o milisekundama. – navedeno je na službenim stranicama Ministarstva.

Više vijesti

KULTURA

U petrinjskoj gradskoj upravi u utorak, 12. ožujka 2024. godine održan je sastanak na temu nastavka projekta prezentacije i rekonstrukcije kule Čuntić u vidu...

Petrinja

Kako bi se upoznala s tijekom radova na sanaciji cesta, naselje Slatinu obišla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes u pratnji Danijela Dvornekovića iz Upravnog...

OBNOVA

U radnom posjetu Petrinji i Sisku jučer je boravio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima. U...

Petrinja

Proteklog vikenda u Planinarskom domu Matija Filjak, Hrvatsko planinarsko društvo Zrin Petrinja održalo je svoju godišnju Izvještajnu skupštinu. Kristina Suppe, predsjednica HDP-a Zrin Petrinja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.