Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Bespovratna sredstva za razvoj poduzetništva na području grada Petrinje

Ponovljeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinju – 2. faza“, vrijedan 115 milijuna kuna, zatvoren je u utorak 28. lipnja 2022. Zaprimljene su ukupno 202 prijave kojima su poduzetnici iz Petrinje zatražili nešto više od 160,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte koje su pripremili.

Novi Poziv raspisan je kako bi se sredstva iz Intervencijskog plana Grada Petrinje koja su ostala neiskorištena za javne projekte grada, a radi opravdanih razloga, upotrijebila za razvoj poduzetništva u razdoblju do kraja 2023. godine. Poziv nije namijenjen obnovi od potresa, već je raspisan u skladu s dugoročnim programom društvene i gospodarske revitalizacije područja i jačanju gospodarske aktivnosti. – priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Osim što je početna vrijednost raspoloživih sredstava podignuta s 15 na 115 milijuna kuna, petrinjski poduzetnici natječu se kvalitetom projekata bez obzira na redoslijed zaprimanja projekata. Podsjetimo, u ožujku 2022. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU poništilo je 15,7 milijuna kuna vrijedan poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinju – 2. faza“, raspisan u modalitetu trajnog poziva, a koji se zbog velikog interesa poduzetnika pretvorio u najbrži prst pa su raspoloživa sredstva zatražena u prve dvije sekunde.

Da se nastavilo s pozivom, o projektima koji će se financirati odlučivale bi milisekunde, a raspoloživo bi bilo gotovo 8 puta manje bespovratnih sredstava nego što je to sada slučaj.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak zatražila je potom od Ministarstva financija i Vlade Republike Hrvatske povećanje alokacije u iznosu od 100 milijuna kuna, što je i odobreno na 111. sjednici Vlade, održanoj u travnju.

Poništenje poziva, povećanje iznosa i promjena modaliteta poziva u privremeno otvoreni omogućili su tako da svi mali i srednji poduzetnici s područja Petrinje, koji se prijave i ispunjavaju kriterije kvalitete, imaju jednak tretman, a ne da financiranje projekata ovisi o milisekundama. – navedeno je na službenim stranicama Ministarstva.

Još vijesti

Petrinja

Koncert Maje Šuput označio je završnicu proslave Dana grada Petrinje i blagdana svetog Lovre, zaštitnika Petrinje. Poznata pjevačica na Gradskom kupalištu okupila je nekoliko...

FOTO

Grad Petrinja i njeni građani danas slave svoj dan – 782. rođendan Petrinje. Također, ovaj dan se slavi i kao dan zahvalnosti Bogu i...

Petrinja

Petrinja danas slavi Lovrenčevo – Dan grada Petrinje i blagdan Svetog Lovre, zaštitnika grada. Tim povodom jučer je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća grada...

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.