Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Za energetsku obnovu zgrade Petrova gora Lječilišta Topusko 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Održana je završna konferenciji projekta „Energetske obnove zgrade Petrova Gora“ te predstavljani aktualni projekti Lječilišta Topusko i društva TOP-TERME d.o.o.

Nakon desetak godina prva je ovo veća obnova vanjskih i unutarnjih prostora Lječilišta.Da bi Topusko bilo konkurentno u dijelu kontinentalnog turizma, potrebna su sustavna ulaganja. Ovo nije proces koji se događa preko noći – istaknuo je ravnatelj ove ustanove dr. Domagoj Mosler, ali proces koji je uz sinergiju dražve i lokalne zajednice, ostvariv.

Projekt energetske obnove zgrade Petrova gora izveden je u sklopu javnog poziva ,,Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 16 milijuna kuna bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projektom je uključio energetsku obnovu fasade , zamenu stolarije, uveden je novi sustav grijanja i hlađenja primjenom ventilokonvektora s automatikom upravljanja, nadograđena postojeća ventilacija, ugrađena štedna rasvjeta, rekonstruirani su balkoni te su ugrađeni dodatni ventilokonvektori u prostorima zgrade Petrova gora.

„Osim učinkovitijeg korištenja obnovljivih izvora energije, povećana je kvaliteta liječenja i boravka pacijenata i zaposlenika ustanove koja je od ključne važnosti u zdravstvenom te gospodarskom smislu ovog područja, cjelokupne Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske“ – dodaje Mosler.

„Projektima poput ovog, privući ćemo turiste i kroz zdravstveni i komercijalni turizam u Topuskom“ – ističe sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. „Kada govorimo o turizmu Topusko je najvažnija turistička destinacija na području Sisačko-moslavačke županije, ali želimo da Topusko bude i najatraktivnija destinacija kontinentalne Hrvatske. Zato su iznimno važna ova ulaganja i ona će se nastaviti i dalje. Veći broj turista znači i veće prihode, a to povlači i radna mjesta ovdje u Topuskom i konkurentnu plaću“.

Uz projekt energetske obnove Lječilište Topusko i društvo TOP-TERME d.o.o. ovog trenutka provode još sedam projekata čija je ukupna vrijednost uključujući projekt energetske obnove 55,6 mil. kuna, a po riječima sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka u pripremi je još novih projekata kojima će se između ostaloga obnoviti bazeni te dodati novi sadržaji.

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

EMISIJE

U srijedu, 13. ožujka u emisiji Srijedište ugostili smo predsjednicu Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije, Ivanku Čačić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.