Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini održano 9. državno prvenstvo Hrvatskog udruženja mažoret timova

Grad Kutina i Mažoretkinje grada Kutine bili su domaćini 9. državnog prvenstva Hrvatskog udruženja mažoret timova. Prvenstvo je održano tijekom 28. i 29. svibnja u Sportskom centru Kutina u kojem su se predstavili brojni mažoret timovi iz cijele Hrvatske.

Pored natjecateljskog dijela, mažoretkinje su trebale u subotu 28. svibnja održati i mimohod uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra “Krešimir” Kutina i Mažoret gala koncert na Trgu dr. Franje Tuđmana, no zbog vremenskih nepogoda ovako osmišljen revijalni dio nije održan. Kako je potvrđeno, Kutinčani neće biti uskraćeni za ovakav nastup, već će on biti održan nekom drugom prilikom.

Državno prvenstvo otvorio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je pozdravio sve natjecatelje i poželio im dobrodošlicu u Kutini.

Za članove Hrvatskog saveza mažoretkinja koji čine voditelji klubova iz raznih gradova održan je prijem kod gradonačelnika u Poduzetničkom inkubatoru nakon prvoga dana natjecanja. Više o samom natjecanju organizatorica prvenstva Ana Marija Benčić, voditeljica kutinskih mažoretkinja i tajnica Hrvatskog saveza mažoretkinja koja je i sudac na natjecanjima mažoret klubova:

„Mažoretkinje grada Kutine po prvi su puta domaćini državnog prvenstva koje je okupilo mažoret klubove iz 17 gradova, no iz nekih gradova dolazi puno skupina tako da je na ovom natjecanju sudjelovalo više od 500 sudionika. Posljednje dvije godine naš rad bio je ograničen zbog pandemije i naše redovne aktivnosti bile su usporene, ali sada smo uspjeli pojačati treninge i uspjeli smo na vrijeme sve pripremiti. Prvo smo imali regionalno prvenstvo gdje smo se plasirali na Državno prvenstvo i evo nas ovdje“, rekla je Ana Marija Benčić.

Vlado Palac predsjednik Hrvatskog udruženja mažoret timova i jedan od sudaca ovoga natjecanja zadovoljan je natjecanjem u Kutini: „Moje impresije iz Kutine su fantastične. Šteta što nam je kiša ukrala dio programa koje nije natjecateljski, ali puno doprinosi promociji mažoret sporta, posebno domaćeg tima, ali i promociji našeg rada općenito. Što znači mažoret ples?  Znači da naša djeca nisu ostala doma za računalima i mobitelima, nego tri četiri dana tjedno vrijedno rade u dvoranama i pokazuju što su napravili. Natječu se i stječu socijalne i komunikativne vještine koje će im dobro doći u daljnjem odrastanju“, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza mažoret timova.  

Natjecanje mažoretkinja za sve sudionike bilo je zanimljivo, a svaka se skupina predstavila ne samo interesantnom koreografijom nego i kostimima. Kutinske mažoretkinje poznate su u državi kao jedan od aktivnijih klubova, a poznato je i da su dobitnici brojnih nagrada.

Podršku njihovom radu i mažoret sportu općenito dao je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. „Drago mi je da je Kutina domaćin ovog prvenstva. Svi hvale organizaciju prvenstva što je i nama posebno drago. Nadam se da je sudionicima bilo ugodno u našem gradu i da će im ovo prvenstvo ostati u lijepom sjećanju“, rekao je gradonačelnik prilikom prijema voditelja timova.

Prvenstvo je održano istovremeno s manifestacijom MoslaVina tako da su sudionici posjetili i koncert Gibbonija, te imali ugodno druženje u Kutini.

Više vijesti

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić potpisao je u Zagrebu ugovor prema Pozivu „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka...

Sisak

Novo veliko povjerenje ukazala je Europska nogometna federacija UEFA hrvatskom instruktoru suđenja i dopredsjedniku KNS HNS-a. Siščanin Vlado Svilokos će biti kontrolor suđenja na...

Sisak

U derbiju 19. kola 1. HRL Sjever, Rukometni klub Sisak traži sedmu uzastopnu pobjedu. U goste im dolazi ekipa Rukometnog kluba Metalac iz Zagreba....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.