Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Slučaj Dumbović: Sumnja se da su lažno prikazali stvarnog izvođača radova

Prenosimo priopćenje PU sisačko-moslavačke vezano uz istražne radnje protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, njegovog sina Darka Dumbovića i ostalih.

Dovršeno višemjesečno kriminalističko istraživanje zbog počinjenih kaznenih djela protiv službene dužnosti

“Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su višemjesečno, složeno kriminalističko istraživanje nad petoro hrvatskih državljana starosti 66, 45, 43, 42 i 40 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine osumnjičeni 66-godišnjak kao službena osoba Grada Petrinje, znajući da ne smije u provođenju postupka javne nabave naručitelja Grada Petrinje utjecati na ishod tog postupka te znajući da je dužan biti nepristran i suzdržavati se od postupanja u korist trgovačkih društava njemu najbližih srodnika i njegovih osobnih interesa, sa svojim bližim srodnikom, osumnjičenim 40-godišnjakom, direktorom i stvarnim voditeljem trgovačkog društva iz Petrinje, dogovorio da će u okviru svojih ovlasti poduzimati radnje kako bi upravo tom trgovačkom društvu osigurao dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

U tu svrhu su s ostalim osumnjičenima (42, 45, 43), kao odgovornim osobama trgovačkih društava i obrta s područja Petrinje i Kravarskog, dogovorili kako će njihova trgovačka društva/obrti u postupcima javne nabave podnositi ponude te kako će po odabiru njihovih ponuda za izvođenje radova, poslove prepuštati trgovačkom društvu osumnjičenog 40-godišnjaka. Pri tome su u građevinskoj dokumentaciji o izvođenju radova lažno prikazivali kako su trgovačka društva/obrti osumnjičenih (42, 45 i 43), stvarni izvođači radova, dok je stvarni izvođač bilo trgovačko društvo osumnjičenog 40-godišnjaka, koji je bliži srodnik tadašnje službene osobe Grada Petrinje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Petrinje, Siska, Poreča, Zagreba i Sunje, na više lokacija proveden je niz dokaznih radnji, pretraga osoba, domova i vozila te je pronađena i privremeno oduzeta veća količina korespondencije, kao i sredstva komuniciranja i računalna oprema koju su koristile osumnjičene osobe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”

Više vijesti

KULTURA

U petrinjskoj gradskoj upravi u utorak, 12. ožujka 2024. godine održan je sastanak na temu nastavka projekta prezentacije i rekonstrukcije kule Čuntić u vidu...

Petrinja

Kako bi se upoznala s tijekom radova na sanaciji cesta, naselje Slatinu obišla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes u pratnji Danijela Dvornekovića iz Upravnog...

OBNOVA

U radnom posjetu Petrinji i Sisku jučer je boravio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima. U...

Petrinja

Proteklog vikenda u Planinarskom domu Matija Filjak, Hrvatsko planinarsko društvo Zrin Petrinja održalo je svoju godišnju Izvještajnu skupštinu. Kristina Suppe, predsjednica HDP-a Zrin Petrinja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.