Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Slučaj Dumbović: Sumnja se da su lažno prikazali stvarnog izvođača radova

Prenosimo priopćenje PU sisačko-moslavačke vezano uz istražne radnje protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, njegovog sina Darka Dumbovića i ostalih.

Dovršeno višemjesečno kriminalističko istraživanje zbog počinjenih kaznenih djela protiv službene dužnosti

“Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su višemjesečno, složeno kriminalističko istraživanje nad petoro hrvatskih državljana starosti 66, 45, 43, 42 i 40 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine osumnjičeni 66-godišnjak kao službena osoba Grada Petrinje, znajući da ne smije u provođenju postupka javne nabave naručitelja Grada Petrinje utjecati na ishod tog postupka te znajući da je dužan biti nepristran i suzdržavati se od postupanja u korist trgovačkih društava njemu najbližih srodnika i njegovih osobnih interesa, sa svojim bližim srodnikom, osumnjičenim 40-godišnjakom, direktorom i stvarnim voditeljem trgovačkog društva iz Petrinje, dogovorio da će u okviru svojih ovlasti poduzimati radnje kako bi upravo tom trgovačkom društvu osigurao dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

U tu svrhu su s ostalim osumnjičenima (42, 45, 43), kao odgovornim osobama trgovačkih društava i obrta s područja Petrinje i Kravarskog, dogovorili kako će njihova trgovačka društva/obrti u postupcima javne nabave podnositi ponude te kako će po odabiru njihovih ponuda za izvođenje radova, poslove prepuštati trgovačkom društvu osumnjičenog 40-godišnjaka. Pri tome su u građevinskoj dokumentaciji o izvođenju radova lažno prikazivali kako su trgovačka društva/obrti osumnjičenih (42, 45 i 43), stvarni izvođači radova, dok je stvarni izvođač bilo trgovačko društvo osumnjičenog 40-godišnjaka, koji je bliži srodnik tadašnje službene osobe Grada Petrinje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Petrinje, Siska, Poreča, Zagreba i Sunje, na više lokacija proveden je niz dokaznih radnji, pretraga osoba, domova i vozila te je pronađena i privremeno oduzeta veća količina korespondencije, kao i sredstva komuniciranja i računalna oprema koju su koristile osumnjičene osobe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”

Više vijesti

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Petrinja

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje višestrukim aktivnostima. U suradnji s Hrvatskim šumama, Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.