Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Skromni izborni troškovi dviju kandidatkinja za gradonačelnicu Novske

Marija Kušmiš / Foto: Facebook

Kandidatkinje za gradonačelnicu Novske, koja će se prijevremeno birati u nedjelju, 12. lipnja, na svoje su predstavljanje biračima potrošile simbolične iznose, pokazuju izvješća koja su objavile sedam dana prije izbora, doznaje se u DIP-u.

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a na izbornu je promidžbu do 4. lipnja potrošila 750 kuna, a kandidatkinja SDP-a Valentina Opić 445 kuna.

Kušmiš navodi da je 750 kuna potrošila na reprezentaciju u tri ugostiteljska objekta, a Opić na najam prostora i na oglašavanje na lokalnom radiju.

Kušmiš je od dva donatora dobila 12 tisuća kuna za promidžbu, Opić navodi da donacije nije primila.

Koliki će u konačnici biti njihovi izborni troškovi znat će se sredinom srpnja. Kandidatkinje su, naime, dužne Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe 30 dana nakon izbora, zaključno s 12. srpnja.

Zakon dopušta da svaka od njih potroši do 200 tisuća kuna.

Valentina Opić / Foto: Facebook

Kušmiš i Opić natječu se za gradonačelničko mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek Novske, HDZ-ov Marin Piletić imenovan ministrom rada i socijalne skrbi, što je dužnost nespojiva sa gradonačelničkom.

Piletić je za gradonačelnika izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a već u prvom krugu, dobio je glasove gotovo 64 posto birača.

Za tu su se dužnost natjecali i Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a.

Još vijesti

Novska

Kvalitetna, nova i suvremena oprema preduvjet je brzog i efikasnog odgovora žurnih službi na raznovrsne krizne intervencije, stoga je u prostorijama DVD-a Jazavica Roždanik...

Novska

Javna vatrogasna postrojba Grada Novske, sa svojih 13 djelatnika bila je prisutna na potresom pogođenom području počevši od 28. prosinca 2020. godine. Uspješno su...

Novska

Od 3. do 5. veljače u Novskoj se održava hrvatska inačica svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Organizatori ovog gamedev eventa...

Novska

Proteklog tjedna završena je sanacija krovišta na Srednjoj školi Novska čija je vrijednost radova iznosila 1,7 milijuna kuna. Uz Sisačko-moslavačku županiju, koja je osigurala...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.