Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak od srijede do nedjelje slavi Dan grada i blagdan sv. Kvirina

Foto: Grad Sisak

Sisak će od 1. do 5. lipnja brojnim priredbama za sve naraštaje obilježiti Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Kvirina.

Od srijede do nedjelje održavat će se brojni koncerti, igre i radionice za djecu, mlade i odrasle na Šetnici Slave Striegla, te u sisačkoj pješačkoj zoni.

Program počinje Sajmom učenja kroz smijeh i igrui, nastavlja se u četvrtak izložbama sisačkog slikara Ivana Novaka i Mirona Milića te večernjim kinom, a u petak će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i organizacijama biti dodijeljene tradicionalne nagrade i pohvale.

Najviše kulturnih, zabavnih, cirkuskih i drugih priredaba, uz 3. Sisački Tomos susret, koje će završiti koncertom Gibonnija, održat će se na sam Dan grada, a proslava će završiti nedjeljnim sportskim igrama mladih i kazališnom predstavom “O ljubavi, voću i povrću”. 

U subotu su predviđene besplatne panoramske plovidbe brodom “Juran i Sofija”, na kojem će se u nedjelju navečer održati plovidba uz živu glazbu “Juran & Sofija Party Boat”.

Sv. Kvirin je zaštitnik i Sisačke biskupije u čijoj će bazilici misno slavlje u subotu predvodit apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Metropolije.

Tim slavljem ujedno biti proslavljeno i 20 godina od izgradnje i posvete bazilike. Večernju misu u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Kuzmić.

Još vijesti

KULTURA

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2023. godini je sisački autor Branko Tompić sa zbirkom poezije na kajkavskom dijalektu ”Peme jemput”,...

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

Sisak

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije –Sisak u suradnji s Policijskom upravom Sisačko-moslavačke županije jučer je u prijepodnevnim satima provela akciju u sklopu obilježavanja  Europskog tjedna...

VIJESTI

Sjednica Prezbiterskog vijeća Sisačke biskupije održat će se u srijedu, 20. rujna u 11 sati u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, pod predsjedanjem biskupa Vlade...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.