Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak od srijede do nedjelje slavi Dan grada i blagdan sv. Kvirina

Foto: Grad Sisak

Sisak će od 1. do 5. lipnja brojnim priredbama za sve naraštaje obilježiti Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Kvirina.

Od srijede do nedjelje održavat će se brojni koncerti, igre i radionice za djecu, mlade i odrasle na Šetnici Slave Striegla, te u sisačkoj pješačkoj zoni.

Program počinje Sajmom učenja kroz smijeh i igrui, nastavlja se u četvrtak izložbama sisačkog slikara Ivana Novaka i Mirona Milića te večernjim kinom, a u petak će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i organizacijama biti dodijeljene tradicionalne nagrade i pohvale.

Najviše kulturnih, zabavnih, cirkuskih i drugih priredaba, uz 3. Sisački Tomos susret, koje će završiti koncertom Gibonnija, održat će se na sam Dan grada, a proslava će završiti nedjeljnim sportskim igrama mladih i kazališnom predstavom “O ljubavi, voću i povrću”. 

U subotu su predviđene besplatne panoramske plovidbe brodom “Juran i Sofija”, na kojem će se u nedjelju navečer održati plovidba uz živu glazbu “Juran & Sofija Party Boat”.

Sv. Kvirin je zaštitnik i Sisačke biskupije u čijoj će bazilici misno slavlje u subotu predvodit apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Metropolije.

Tim slavljem ujedno biti proslavljeno i 20 godina od izgradnje i posvete bazilike. Večernju misu u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Kuzmić.

Još vijesti

OBNOVA

U četvrtak, 26. siječnja, tijekom Aktualnog sata župan Ivan Celjak kratko se osvrnuo na obnovu Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Župan dodaje

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

Sisak

Siščanin Tihomir Ilijević, jedan od osnivača Športskog streljačkog kluba „HVIDR-a Siska“ (koji ove godine slavi 25 godina kontinuiranog postojanja i uspješnog djelovanja), uspješni strijelac,...

OBNOVA

Sisak kao administrativno sjedište Sisačko-moslavačke županije u punom je fokusu aktualne županijske uprave. Nastojanja župana Ivana Celjaka za ravnomjernim razvojem svih područja Županije jednako...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.