Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak od srijede do nedjelje slavi Dan grada i blagdan sv. Kvirina

Foto: Grad Sisak

Sisak će od 1. do 5. lipnja brojnim priredbama za sve naraštaje obilježiti Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Kvirina.

Od srijede do nedjelje održavat će se brojni koncerti, igre i radionice za djecu, mlade i odrasle na Šetnici Slave Striegla, te u sisačkoj pješačkoj zoni.

Program počinje Sajmom učenja kroz smijeh i igrui, nastavlja se u četvrtak izložbama sisačkog slikara Ivana Novaka i Mirona Milića te večernjim kinom, a u petak će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i organizacijama biti dodijeljene tradicionalne nagrade i pohvale.

Najviše kulturnih, zabavnih, cirkuskih i drugih priredaba, uz 3. Sisački Tomos susret, koje će završiti koncertom Gibonnija, održat će se na sam Dan grada, a proslava će završiti nedjeljnim sportskim igrama mladih i kazališnom predstavom “O ljubavi, voću i povrću”. 

U subotu su predviđene besplatne panoramske plovidbe brodom “Juran i Sofija”, na kojem će se u nedjelju navečer održati plovidba uz živu glazbu “Juran & Sofija Party Boat”.

Sv. Kvirin je zaštitnik i Sisačke biskupije u čijoj će bazilici misno slavlje u subotu predvodit apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Metropolije.

Tim slavljem ujedno biti proslavljeno i 20 godina od izgradnje i posvete bazilike. Večernju misu u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Kuzmić.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.