Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Paladina: Obnovu ubrzati, do kraja ljeta 200 do 300 gradilišta

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina izjavio je u četvrtak da se proces obnove potresom pogođenih područja mora ubrzati, a očekuje da do kraja ljeta bude otvoreno 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata.

Na novinarsko pitanje o dinamici obnove potresom pogođenih područja Paladina je poručio kako je “posve neupitno da nismo zadovoljni onime što smo do sada napravili, da smo morali više i da proces moramo ubrzati.”

No, ustvrdio je, puno je napravljeno u nekonstrukcijskom dijelu obnove jer je 5000 objekata u određenom dijelu nekonstrukcijske obnove već obnovljeno.

To je gotovo trećina onoga za što trenutno očekujemo da treba obnoviti, rekao je dodavši kako to nije malo.

Ministar kaže kako je svjestan da građani i javnost sada sagledavaju ponajprije dinamiku konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata.

“Prije nekoliko mjeseci, kada sam započeo mandat, imali smo svega nekoliko gradilišta, a sada ih je nekoliko desetaka”, kazao je.

Cilj je da do kraja ljeta ili početka jeseni imamo 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata, da proces obnove započne u svim oblicim na području svih županija.

Sada radimo sve korake koje smo najavili i vjerujem da će se tako i dogoditi, kazao je Paladina nakon otvaranja 16. Dana Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Još vijesti

VIJESTI

Otvorene su prijave za donacije u sklopu projekta „Korak bliže zajednici“ kojim Studenac podržava programe koji pridonose pozitivnim promjenama

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas su potpisali Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije. Ovom inicijativom prošle godine...

OBNOVA

Tijekom prošlotjedne Županijske skupštine bilo je riječi i o započetim radovima na objektima koje Sisačko-moslavačka županija obnavlja na području grada Siska. Župan Ivan Celjak...

OBNOVA

U samo tjedan dana novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić drugi je put posjetio Sisačko-moslavačku županiju. U Glini se sastao...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.