Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan stručni skup “Socijalni radnik u zaštiti mentalnog zdravlja”

U Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača održan je stručni skup „Socijalni radnik u zaštiti mentalnog zdravlja“.

Uz brojne predstavnike zdravstvenih ustanova, predstavnice Odsjeka za socijalnu skrb i hrvatske branitelje SMŽ skupu su prisustvovali i predstavnici nekoliko Centara za socijalnu skrb, Centra za pružanje usluga u zajednici, Obiteljskih domova, te Domova za starije i nemoćne odrasle osobe  s područja središnje Hrvatske, kao i Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja.

Uloga socijalnog radnika u zaštiti mentalnog zdravlja u ovoj je ustanovi itekako cijenjena i važna. U 88 godina postojanja i rada bolnice, najvažnije su pritom dvije osobe, Dragica Topolko, prva voditeljica socijalne službe, te Rada Dužajić, prva socijalna radnica. Njima, i svim ostalim socijalnim radnicima ove ustanove zahvalila je stoga ravnateljica, prim. Marina Kovač.

Okupljenima se tom prilikom obratio i predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš. Prilika je to bila da zahvali na organizaciji ovog skupa koji ističe važnost socijalnih radnika, a koji su u ovoj ustanovi ravnopravni sudionici u svim procesima.

U nastavku skupa socijalna radnica Gordana Poljak održala je predavanje s temom „Uloga socijalnog radnika u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača kroz povijest – osvrt na sadašnjost i budućnost“, a prim. Elvira Koić održala je predavanje s temom „Socijalni radnik kao član tima u zaštiti mentalnog zdravlja“.

Stručni skup koji je održan s ciljem poboljšanja komunikacije s drugim ustanovama kao i poticaja za razmjenu iskustava uveličale su glazbene izvedbe Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika grada Popovače.

Još vijesti

Popovača

Za obnovu županijskih prometnica na području grada Popovače u gradskom je proračunu osigurano milijun kuna. Sredstva su namijenjena za obnovu prometnica na dvije lokacije,...

Popovača

Grad Popovača je putem svojih mrežnih stranica objavio Javni poziv za sufinanciranje u poljoprivredi na području Grada u 2022. godini. Tako se predaju  zahtjevi...

Popovača

Obilježen je Dan grada Popovače  i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Alojzija Gonzage. Tim povodom 21. lipnja 2022. godine održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća....

Popovača

Turistička zajednica Grada Popovače i Udruga kuhara Grada Popovače Vas pozivaju na sudjelovanje u natjecanju kuhanja moslavačkog gulaša koje će se održati 02.07.2022 u...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.