Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novska u nedjelju bira gradonačelnicu

Novska u nedjelju prijevremeno bira gradonačelnicu, kandidatkinje su HDZ/HSS-ova Marija Kušmiš i SDP-ova Valentina Opić.

Oko 11.000 birača će uz gradonačelnicu birati i njenog zamjenika, odnosno zamjenicu, kandidati su Siniša Kesić (HDZ/HSS) i Milka Peulić (SDP).

Novljani prijevremeno izlaze na izbore jer je bivši gradonačelnik Marin Piletić (HDZ) imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Svoje pravo birači će moći ostvariti na 20 biračkih mjesta, koja se otvaraju u nedjelju u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati.

Privremeni izborni rezultati znat će se u nedjelju navečer, bit će dostupni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što se unesu zapisnici sa biračkih mjesta na području Novske.

DIP će u nedjelju u dva navrata izvijestiti o odazivu na izbore.

Pozitivni na koronavirus ne dolaze na biračka mjesta

Iako su prestale vrijediti gotovo sve mjere zaštite protiv zaraze koronavirusom, iz DIP-a napominju da članovi biračkih odbora, promatrači, predstavnici medija i drugi na izborni dan ne mogu obavljati svoje dužnosti ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne simptome ili su zaraženi koronavirusom ili su u samoizolaciji.

Birači pozitivni na koronavirus ne dolaze na biračko mjesto nego glasuju ispred ulaznih vrata stana, odnosno kuće i to isključivo uz pomoć osobe od povjerenja koja će po njihovoj uputi ispuniti glasačke listiće.

Zaraženi birač ne smije imati neposredan bliski kontakt sa članovima biračkog odbora koji dolaze po njegovu pozivu.

Kako bi mu utvrdili identitet, takav je birač dužan pokazati se članovima biračkog odbora na primjerenoj udaljenosti.

Još vijesti

Novska

U Novskoj je u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine, potpisan ugovor o kupoprodaji nekretnine u Poduzetničkoj zoni Novska između gradonačelnice Marije Kušmiš i predstavnika...

Novska

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Tako će se...

Novska

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Na konferenciji za medije...

IZBORI

Na prijevremenim izborima u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, za gradonačelnicu Novske izabrana je Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a. Marija Kušmiš pobijedila je protukandidatkinju...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.