Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Ne dopuštam da mi inflacija pojede teško zarađeni novac!

Inflacija ne posustaje. Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju kako se nastavlja nesmiljeni rast cijena koje su u euro zoni ubrzale na rekordno visoku razinu od 8,1 posto na godišnjoj razini!

Građani koji imaju gotovinu odnosno novac u banci odnosno oni koji ga drže kod kuće najviše su pogođeni inflacijom. Kamate na oročenu štednju u bankama su praktički nepostojeće, a uz to, na njih se plaća porez. „Mukotrpno sam radio i štedio za svoju djecu, za sigurniju starost. Sada osjećam veliku nelagodu dok gledam kako se vrijednost moje štednje topi.“ – govori jedan Siščanin.

Svaki mjesec moj novac vrijedi sve manje! Dio sam stavio na banku, a dio imam kod kuće „u čarapi“ – povjerio nam se. Kako bi pokušali izbjeći propadanje svog novca, neki njegovi prijatelji uložili su u nekretnine.

Cijene nekretnina sada su odletjele u nebo, a nisam baš ni siguran je li to isplativa investicija“ – razmišlja. „One stalno traže dodatno ulaganje i održavanje, a i prilično su nelikvidne. Ako mi kroz neko vrijeme zatreba novac, nekretninu neću moći tako lako i brzo prodati“.

Stoga, kaže, razmišlja o kupovini zlata. Ali ne „papirnatog“, nego pravog, opipljivog. Naime, podaci posljednjih godina, pa i desetljeća, govore kako upravo zlato predstavlja najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti protekom vremena. U posljednjih 50 godina cijena mu se povećala u prosjeku 8 posto godišnje, a s obzirom na to da se na njega ne plaća porez, kao ni kamata, trenutačno je jedan od najisplativijih načina štednje. Zbog svojih karakteristika, njegove prošlosti i na njoj utemeljenih očekivanja u budućnosti ono je odličan čuvar vrijednosti imovine. Kupnja investicijskog zlata vrsta je ulaganja koja je dostupna velikom broju građana, a ne samo velikim ulagačima.

Naš je sugovornik na web shopu najvećeg hrvatskog trgovca zlatom – Auro Domusa pogledao koji se sve proizvodi investicijskog zlata nalaze u ponudi. Tu su zlatne pločice i poluge masa od 1 grama do onih najvećih od 1 kilograma, kao i dukati i zlatnici raznih gramaža i veličina. „Ima zaista svega, za svačiji džep. Odabrat ću par poluga i tako dio svoje štednje uložiti u zlato jer ne želim mirno gledati kako ju inflacija jede.“ – odlučio je. Na besplatnom broju telefona 0800/7372 posavjetovao se oko narudžbe, a kupnju je obavio u poslovnici Auro Domusa, koja se u Sisku nalazi u ulici Stjepana i Antuna Radića 17.

Više vijesti

PROMO

Otkup zlata izaziva dvojake konotacije u hrvatskoj javnosti. S jedne strane, negativna iskustva dijela građana, koji su propustili iskoristiti pravi trenutak i pronaći pravu,...

PROMO

Kad se radi o dizajnu i renoviranju kupaonice, jedan od najvažnijih elemenata koji treba uzeti u obzir je tuš. Dobar tuš može svakoj kupaonici...

PROMO

Stanovnici Popovače i okolice svoju svakodnevnu kupnju od danas mogu obavljati u novouređenoj Pivac market-mesnici, opremljenoj najsuvremenijom opremom usklađenom s najvišim tehnološkim standardima. Veći...

PROMO

Najveći vinski podrum u Hrvatskoj, na 3000 m2, bit će otvoren od 12. do 14. travnja

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.