Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Marija Kušmiš izabrana za gradonačelnicu Novske, težak poraz SDP-a

Foto: Facebook

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a, nova je gradonačelnica Novske, a njen zamjenik je Siniša Kesić, odlučili su birači na nedjeljnim, prijevremenim izborima u tom gradu.

Kušmiš (HDZ/HSS) je uvjerljivo pobijedila protukandidatkinju iz SDP-a Valentinu Opić, s oko 82 posto dobivenih glasova.

Odziv birača bio je relativno slab, od 10. 663 birača, koliko ih je bilo u popisu, glasovalo ih je 2.706 ili 25,38 posto.

Važećih je listića bilo 2.605 odnosno 96,27 posto, a nevažećih 101 odnosno 3, 73 posto.

Od toga broja Marija Kušmiš je dobila 2.219 glasova, a Opić 386, rekla je Hini u nedjelju navečer predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta.

Valentina Opić (u sredini) / FOTO: SDP

Prigovora na izbore nije bilo, sve je proteklo po pravilima, rekla je Zečević Šolta.

Novljani su prijevremeno birali gradonačelnicu jer je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Marin Piletić, nedavno imenovan ministrom, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Piletić je biran u svibnju prošle godine, na redovitim lokalnim izborima, izabran je već u prvom krugu dobivši gotovo 64 posto glasova.

Protukandidati su mu bili Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a. Za Piletićeva zamjenika izabran je Siniša Kesić.

Plenković čestitao Mariji Kušmiš, novoizabranoj gradonačelnici Novske

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je u nedjelju novoizabranoj gradonačelnici Novske Mariji Kušmiš, kandidatkinji HDZ/HSS-a na uvjerljivoj pobjedi. 

“Radujem se našoj suradnji za boljitak Novske i Sisačko-moslavačke županije”, napisao je Plenković na Twitteru. 

Uvjerljivu pobjedu na prijevremenim izborima također je komentirao i HDZ te prenio Kušmišinu izjavu. 

“Dobili smo povjerenje da nastavimo raditi Odvažno za Novsku i da od našeg grada stvorimo još ugodnije mjesto za život”, rekla je novoizabrana gradonačelnica.

Kušmiš je dodala kako je u mandatu njenog prethodnika Piletića dovršena aglomeracija, povučeno je više od 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, povećan je broj djece te izgrađen novi vrtić. “Uz pomoć Vlade otvorili smo i mnoga radna mjesta – to je politika kontinuiteta HDZ-a u Novskoj”, poručila je.

Piletić, ministar i predsjednik HDZ-a Novska, istaknuo je kako je Kušmiš “jamac daljnjeg gospodarskog razvoja i digitalne transformacije Novske koja je prerasla u središte inovacija i suvremenih tehnologija”.

Još vijesti

Novska

Kvalitetna, nova i suvremena oprema preduvjet je brzog i efikasnog odgovora žurnih službi na raznovrsne krizne intervencije, stoga je u prostorijama DVD-a Jazavica Roždanik...

Novska

Javna vatrogasna postrojba Grada Novske, sa svojih 13 djelatnika bila je prisutna na potresom pogođenom području počevši od 28. prosinca 2020. godine. Uspješno su...

Novska

Od 3. do 5. veljače u Novskoj se održava hrvatska inačica svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Organizatori ovog gamedev eventa...

Novska

Proteklog tjedna završena je sanacija krovišta na Srednjoj školi Novska čija je vrijednost radova iznosila 1,7 milijuna kuna. Uz Sisačko-moslavačku županiju, koja je osigurala...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.