Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lonjsko polje osnažuje svoj turistički potencijal

U Posjetiteljskom centru Krapje potpisana su dva nova ugovora koja će dodatno oplemeniti turističku ponudu Parka prirode Lonjsko polje.

Riječ je o Ugovoru o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu, rekonstrukciju, uređenje i opremanje Posjetiteljskog centra Krapje, vrijedan 690.000,00 kuna sufinanciranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ugovoru o izvođenju radova izgradnje poučne šumske pješačke staze Pavlinov kljun, izrada, dizajn i uređenje info ploča i smjerokaza u iznosu u vrijednosti 801.617,50 kn sufinanciranog od strane Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Park prirode Lonjsko polje ima veliki potencijal, a ulaganjem upravo u ovakve projekte njeguje se ovaj biser koji će doprinijeti poboljšanju turističke ponude Sisačko – moslavačke županije i kontinentalnog turizma Republike Hrvatske.

Tako će, u skoroj budućnosti, posjetitelji moći uživati u selu graditeljske baštine u novo uređenom posjetiteljskom centru Krapje ili prošetati novom poučnom stazom u Mužilovčici koja će pružiti bolji uvid u vrijednosti šumskog ekosustava , tradicionalne poljoprivrede i poplavnog područja.

Riječ je o značajnim projektima koji će pridonijeti razvoju turizma kontinentalne Hrvatske, a naš biser Krapje – selo graditeljske baštine dodatno će oplemeniti svoju turističku ponudu. Ovim vrijednim projektima dodatno će se ulagati u edukaciju posjetitelja, posebno onih željnih aktivnog turizma“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Poučnu stazu isprojektirao je arhitektonski ured Roth i Čerina, a za njezinu izgradnju biti zadužen Građevinski obrt Šarec. Projektnu dokumentaciju za obnovu, rekonstrukciju i uređenje Posjetiteljskog centra Krapje izradit će Mplan d.o.o.

Još vijesti

SMŽ

780.000 kuna za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava iz Fonda...

SMŽ

Zamjenik župana Mihael Jurić je u srijedu, 10. kolovoza 2022. godine, kod spomen-obilježja „Slomljeni pejzaž“ na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice, zajedno s članovima...

SMŽ

Nakon ljetnog upisnog roka, 20. kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše...

VIJESTI

Zahvaljujući financijskim potporama iz Proračuna Grada Petrinje te donaciji iz ureda župana Sisačko-moslavačke županije aktivnosti na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici nisu prestale niti nakon...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.